Вже зовсім скоро: військова місія ЄС в Україні. Робота кипить: Європа чекає!

Українське міністерство оборони веде активну роботу з розгортання у нашій країні військової дорадчо-тренувальної місії Європейського Союзу. Усі сили спрямовані на те, аби місія запрацювала вже до кінця 2021 року.

Про це оголосив міністр оборони Андрій Таран за підсумками 23 саміту Україна – ЄС, повідомляється на урядовому порталі.

“Робимо все необхідне, щоб вже до кінця поточного року військова дорадчо-тренувальна місія з площини напрацювання юридичної бази перейшла у стан практичної реалізації на користь як Україні, так і ЄС”, – зазначив він.

Таран повідомив, що планується залучення 30 постійних радників від ЄС. Очікується, що завдяки активній участі європейських колег та за результатами інституційного аудиту, у ЗСУ створять багаторівневу систему військової освіти, введуть якісне дистанційне навчання.

Також варто зазначити, що трансформації мають зазнати адміністративні та управлінські процеси, а також організаційно-штатні структури військових навчальних закладів. Водночас навчально-матеріальна база удосконалюватиметься з урахуванням вимог європейської освіти.

“Реалізація такого проєкту дозволить залучити кращі практики й допомогу у процесі реформування системи військової освіти ЗСУ, що притаманні державам-членам ЄС. У нашому порядку денному дуже чіткі ініціативи, і ті сигнали, які ми подаємо колегам з ЄС, досить позитивно сприймаються. І кроки, які Міноборони робить в ході оборонної реформи, є інструментом зближення з ЄС”, – наголосив Таран.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *