Вперше за 30 років! Зачистка почалась – прямо в ефірі: олігархів затрясло. Переломний момент – Браво!

Вчора “Слуги народу”  опублікували колективний лист про те, що не мають наміру терпіти образи і шантаж від Ахметова через його активи – ТВканали “Україна” та “Україна 24”. І їх ігноруватимуть. Це прокоментувала член партії Єлизавета Богуцька.

Ширше: ми (загалом, як депутати СН) взагалі повинні ігнорувати олігархічні канали. В т.ч. і “Прямий”, і “5” і “НАШ”, і ті, що вже, слава Богу, віщають для вузького кола тих на Ютуб-каналі.

За весь час нашої каденції я була на ефірах кілька разів. І не прагну заповнювати простір, відведений для образ і нападок.

Вперше в історії сучасної України влада не має свого ТВ-рупора. Немає жодного каналу, де влада будує свою інформаційну політику. Нормально, адекватно, зрозуміло, спокійно. Адже наші депутати реально роблять багато корисних речей. Як і в законотворчій діяльності, так і на округах, а також поза Парламентською роботою. Просто як люди – вони цікаві та змістовні.

Але хто це знає?

Думаю, що швидше за все ви просто посміхнулися, читаючи про те, що такі депутати взагалі існують, а тим більше в СН. А чи знаєте чому? Тому що всі канали, які відчувають загрозу від влади, формують іншу думку. Про те, що наші депутати – дурні, мовляв, безглузді та марні, домогосподарки та весільні фотографи. А якщо і професори, то дипломи обов’язково куплені. І взагалі “Слуги”, нібито, – це шкідники та моральні виродки, яких вітер змін закинув у Раду і так само протягом винесе назад. І коли готується якесь ток-шоу, воно наперед передбачає виставити “Слуг” повними ідіотами.

А в нас навіть у фракції є різні робочі думки, є суперечки, дискусії. Є необхідність доносити наші обговорення людям і мати зворотний зв’язок через залучення глядачів до процесу. Але немає такої можливості. Тому багато депутатів ходять не зі своїм порядком, а щоб на ток-шоу просто відбитися від зграї голодних ворон.

Сподіваюся, що “Закон про олігархів” ситуацію виправить, але надія така собі, не переможна.

Мерзотників треба тиснути відразу, а не попереджати їх за півроку. Інакше вони встигнуть вакцинуватись від небезпеки. А деякі й двічі. І навіть бустерно, щоб їх ніякий закон не зламав.

Водночас  радник Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко заявив, що в Україні окремі олігархи стали рушійною силою, яка може ухвалювати важливі рішення. Їхній вплив можна назвати певною “піратизацією” суспільства, розповів він у програмі “Перші особи” з Оленою Трибушною на 24 каналі.

Він назавав сьогоднішню ситуацію початком великої боротьби.

Ми бачимо, як вона почалась не тільки на окремих телеканалах, а в принципі як це розкручують у медіапросторі України.

Я не впевнений, що ми з вами можемо отримати такий швидкий результат, який би я хотів й, запевняю, Володимир Зеленський.

Олігархи мають запас міцності, на відміну від всіх інших: держави та громадян України.

Тому ми бачимо те, що є в медіапросторі України. Наприкінці боротьби з олігархами ми маємо відокремити бізнес від можливості впливати на ухвалення політичних рішень, важливих для всіх громадян.

Треба розуміти, що коли ми говоримо з приводу боротьби з олігархами, то маємо на увазі систему. Це ж не просто десяток олігархів, а армія, яка обслуговує їхні інтереси: медіа, експерти, політики, представники виконавчої влади.

Частина з них є “консервами” й питання, коли вони відкриються й буде зрозуміло, що людина або інституція працює на зовсім інші інтереси. Наша проблема, як країни, полягає в тому, що й законодавство десятиріччям виписували саме для того, щоб підтримувати цю систему.

Мені здається, якщо мовиться про Україну, у нашому випадку – це піратизація. Тобто пірати стали в принципі не те що рушійною, а головною силою, яка могла ухвалювати важливі рішення.

Я розумію, що є помилки, неправильні дії в різні періоди, але зараз є можливість або зламати систему й забезпечити нормальний розвиток для країни, або залишатися у тій старій піратизованій системі, у якій ми перебували десятиріччями.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *