Війська РФ знову у Білорусі! Страшна провокація: вступ Лукашенко у в!йну, розвідка злила план ворога

Росія збільшує військову присутність в Білорусі.

Керівництво установ та організацій Гомельської області попереджені про ймовірність повернення підрозділів ЗС РФ.

Одночасно росіяни планують нарощування чисельності оперативно-тактичної авіації на території Білорусі. Офіційно – для проведення спільного патрулювання повітряного простору в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 літаків на аеродром Барановичі, – інформує ГУР.

Також з 22 червня на території Гомельської області тривають мобілізаційні навчання. Натомість анонсовані раніше у білоруських ЗМІ заняття з бойової підготовки з резервістами, не проводяться. Самих резервістів наразі використовують для проведення господарських робіт.

Керівник “Білого легіону” Сергій Бульба вважає, що Лукашенко може залучити проти України від 12 до 15 тис. білоруських військових. Про це він розповів в етері телеканалу “Еспресо”.

“Накази про переміщення військ і можливе вторгнення в Україну Лукашенко отримує з кремля. Лукашенко перетворився в гауляйтера Путіна. Ми ж бачимо, що він займається виправдовуванням дій Путіна. Коли він говорить про те, що білоруська армія не брала і не бере участь у війні проти України й це його заслуга, то це викликає дуже великі сумніви. Оскільки відразу після зустрічі Лукашенка та Путіна в Санкт-Петербурзі з території Білорусі полетіли ракети в Україну. І вже росіяни розконсервовують військову техніку в Білорусі і відправляють її на фронт в Україні”, – пояснив Бульба.

Бульба також додав, що Лукашенко може залучити проти України тільки 3 бригади Сил спеціальних операцій Білорусі, які є найбільш боєздатні.

“Лукашенко і Путін може залучити проти України 3 бригади ССО Білорусі, які є найбільш боєздатні. Вони постійно проводять навчання з росіянами. Чисельність цих військ в Білорусі складає понад 9 тис. чоловік. Лукашенко також може залучити 120 мотопіхотну бригаду. Тобто, максимум, що може залучити Лукашенко проти України це 12-15 тис. білоруських військ”, – додав Бульба.

Військовий експерт Олег Жданов висловив думку, що навіть після викриття українською розвідкою планів Росії, ця країна не полишить їх і може підривати житлові будинки в білоруському Мозирі.

Експерт назвав дві причини таких планів Росії та прокоментував, чи зважиться самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на війну проти України.

Про це Жданов розповів в ефірі 24 каналу.

“Не просто готові, я думаю, що вони й підуть на такий крок. При чому Мозир не випадково вибраний як ціль. Справа в тому, що Росія вирішує одразу два питання: по-перше, вони створює для Білорусі казус беллі – привід для війни. А по-друге, якщо диверсія буде зроблена не тільки в житлових будинках, а й на Мозирському нафтопереробному заводі, то тоді Білорусь стає стовідсотково залежною від Російської Федерації щодо постачання палива. Це ще один важіль тиску на самого Лукашенка”, – пояснив військовий експерт.

Водночас він вважає, що Білорусь не піде війною проти України.

“Тому що для Лукашенка це може стати останнім наказом, який він віддасть або на посаді, яку він незаконно обіймає, або в цьому житті. Справа в тому, що такий наказ може спричинити соціальний вибух. У Білорусі антивоєнні настрої набирають обертів. Там народ в перше чергу не ставить – проти кого воювати, а там ставлять питання – навіщо нам взагалі війна?” – розповів Жданов.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *