Відступ ЗСУ? Оточення на Донбасі: страшн@ правда з фронту – важке рішення. Україна переможе!

ЗСУ можливо доведеться відступити з-під Лисичанська, щоб уникнути оточення, – голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Лисичанськ знаходиться постійно у зоні ворожої артилерії, і там небезпечно. Необхідність відступу виникла після захоплення росією Рай-Олександрівка та Лоскутовка. Наразі Оперативне вікно “живе”, – військовий експерт сказав, чи є загроза оточення Лисичанська Наразі загрози повного оточення Лисичанська немає. Там є досить велике оперативне “вікно”, по якому можна постачати гуманітарну допомогу та озброєння.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт Петро Черник. На його думку, наразі не варто говорити про загрозу повного оточення Лисичанська. Ситуація контрольована.

Відомо, що загарбники просунулися вперед та перебувають за 15 кілометрів до південних околиць Лисичанська. Але, за словами пана Черника, наразі туди цілком реально довозити гуманітарну допомогу та різне озброєння для військових.

Є досить великий оперативний простір для логістики.За його словами, доки існує умовне оперативне “вікно” з території поблизу Лимана на півночі до Соледара на півдні, доти Лисичанськ не перебуватиме під загрозою повного оточення. Це досить великий оперативний простір, у якому можна здійснювати усю необхідну логістику.

Також є дорога Бахмут – Лисичанськ. Але це не єдина траса. Там доволі велика мережа абсолютно нормальних доріг, через які можна здійснювати логістику, – наголошує Петро Черник.

Попри все, російські загарбники кинули абсолютно величезні сили на захоплення Луганської області. В деяких місцях вони мають 20-кратну перевагу в артилерії. А підрозділи Збройних Сил героїчно борються за кожен метр української землі.

На думку пана Черника, навіть потенційна втрата Сєвєродонецька чи відхід від Лисичанська не буде катастрофою для українських військових. Дуже важливо тут не допустити другого Маріуполя. Якщо буде загроза оточення – тоді краще відійти.

Раніше голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що окупанти захопили Лоскутівку, Рай-Олександрівку та наблизилися до південних околиць Лисичанська на відстань до 15 кілометрів. Він одразу заспокоїв людей: українські військові були змушені відійти на кращі позиції, адже росіяни буквально знищили населені пункти – там не було за що чіплятися. Оборона Лисичанська дуже добре організована, там перебуває достатньо українських військових, які знищать ворога.

Росіяни не можуть захопити Сєвєродонецьк вже кілька тижнів. У Лисичанську, якщо бої туди дійдуть, ситуація в окупантів буде ще важча.

Гайдай також підтвердив, що до Лисичанська доставляють усю необхідну військову та гуманітарну допомогу. Там триває евакуація. Все під контролем. Наразі відомо, чотири міста Донбасу, які найближчим часом хочуть захопити окупанти Найближчим часом російські війська намагатимуться захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, а потім спробувати взяти Краматорськ і Слов’янськ.

За даними аналізу бойових дій від української розвідки, Росія веде проти Україну війну на виснаження. Про це заступниця голови Міноборони Ганна Маляр розповіла на брифінгу 23 червня. Вона пояснила, що найближчим часом окупанти намагатимуться захопити Сєвєродонецьк та Лисичанськ, бо їхньому командуванню потрібен привід для оголошення про виконане завдання щодо встановлення контролю над Луганською та Донецькою областями.

У подальшому ворог планує зосередити свої зусилля на оволодінні найбільшими містами Донеччини – Краматорськом і Слов’янськом, – повідомила заступниця міністра.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *