Відео.“Живий товар плаче в столиці, хоча Київ не древній і не Рим.” Діти народжені сурогатними матерями чекають батьків в готелі Києва.

У київському готелі “Венеція” 46 немовлят, народжених від сурогатних мам, чекають своїх батьків з інших країн, які через карантинні обмеження не можуть їх забрати. Про це йдеться у відео, опублікованому компанією BioTexCom.
За словами співробітників клініки, 46 немовлят живуть в одній кімнаті – “дитячій” – і за кожною дитиною цілодобово стежать педіатри. Вони розповіли, що для кожного немовляти складено індивідуальний план та їх щодня купають, а також гуляють з ними.
На відео чути дитячий плач, а відстані між ліжечками практично немає. Співробітники клініки також сказали, що діти стабільно набирають вагу і загалом почувають себе добре. Також вони заявили, що медсестри зараз живуть в готелі і весь персонал намагається якомога менше контактувати із зовнішнім світом.
Звернення до іноземців, які повинні офіційно стати батьками малят, записано російською мовою, але його практично не чутно, оскільки поверх накладений переклад англійською. Ролик, який опублікувала клініка, призначений для сурогатних батьків з різних країн: США, Італії, Іспанії, Великобританії, Китаю, Франції, Німеччини та інших.
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова написала в Facebook, що стурбована ситуацією, що склалася в українській столиці, тому що в більшості європейських країн комерційне сурогатне материнство заборонене, вона назвала це ганебною практикою і підкреслила, що кордони закриті через карантин, але діти продовжують народжуватися.
“Живий товар плаче в столиці, хоча Київ не древній і не Рим. На відміну від інших країн, де сурогатне материнство дозволено, в Україні жінки не мають права залишити народжену дитину собі. СТОП. Навіщо прописувати цю норму? Невже сурогатна мати не розуміє і не сприймає це, як роботу на 9 місяців? Так стверджує в інтерв’ю у сурогатна породілля: дитина не моя, чужа; історія про гроші”, – йдеться в повідомленні.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Зазначається, що породіллі за свою “роботу” отримують по 10-13 тисяч доларів. Денисова впевнена, що сурогатне материнство – особиста катастрофа для жінок і з цією практикою потрібно боротися. Також вона стурбована тим, що Україна не зможе стежити за тим, як дотримуються права цих дітей, коли їх заберуть іноземці.

Нагадаємо, в штаті Нью-Йорк (США) троє дітей пoмepлu через запальний синдром. У Великобританії також зафіксовано зростання випадків виявлення цього синдрому. Лікарі пов’язують його з зараженням коронавірусом.

За матеріалами INFORESIST

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *