Лукашенко про розмову з Путіним по нафті. “Він задає мені питання: а для чого дорожче купувати? Я кажу: щоб щороку 31 грудня в дванадцятій годині ночі не стояти на колінах!”

/ Цукровa справa, незалежність і майбутнє Білорусі. Робоча поїздка в Гомельської області. Новини політики. Білорусь – Росія / Олександр Лукашенко орієнтує новий завод з виробництва сульфатної біленої целюлози в Світлогорську на новий етап в розвитку. Увага глави держави в першу чергу прикута до місцевого ЦКК. Він входить в число проблемних інвестиційних проектів. Так само як і в Добруші, виробництво зводилося із залученням китайських фахівців, тут знову не обійшлося без затримок. Підприємство повинні були запустити ще в 2015, але в кінці кінців контракт з китайською компанією був розірваний.

Сульфатна білена целюлоза на даний момент високо затребувана в світі. Вона застосовується у виробництві шпалер і упаковки. На сьогодні Светлогорский ЦКК – єдиний сучасний целюлозний завод в СНД. Цим і обумовлено серйозну увагу Президента до виробництва і галузі в цілому.

За матеріалами youtube каналу CTVBY

Джерело: bestpost.co.ua