На своїй сторінці в Фейсбук Ольга  Василевська написала допис.

Минулого тижня я зустріла Сергія Тігіпка в Офісі президента в ліфті. Він був з блокнотом, ручкою та у супроводі двох поважних людей з ОП. Про що можна говорити з Тігіпком у ліфті?

– Якими шляхами Ви тут?

– Працюємо. Інвестиції залучаємо.

– Вас уже можна привітати? – Запитую.

Але тут ліфт приїхав. І я вийшла на третьому, А Сергій Леонідович поїхав на четвертий.

Сергій Тігіпко вірогідно таки стане прем’єр-міністром. Або першим віце-прем’єром з розширеними функціями. Поки Гончарук продовжить втрачати «ще один шанс», наданий Президентом.

Хто такий Сергій Тігіпко? Для людей з короткою пам’яттю – це, перш за все, бізнес-партнер та товариш Порошенка, котрий у невстановлений час у невстановленому місці придбав Ленінську кузню напередодні президентських виборів. При чому оборудка ця проходила непублічно. Скільки податків сплатили – невідомо. Ще рік тому Тігіпко тікав від цього запитання. Хоча відомого борця за інвестиції з державницьким підходом питання про податки взагалі не повинно ставити в глухий кут.

Взагалі тікати в ключовий момент – найхарактерніша риса цього досвідченого політика. Він втік від Януковича, коли в 2004 році запахло третім туром. За що, як розповідають нечисленні свідки пошепки, Янукович ніби-то вдався до свого улюбленого методу – фізичного виховання. Але повернувся до Януковича кілька років потому в Уряд Азарова. І ще привів за собою старого друга Порошенка на посаду очільника МЗС. А під час кривавих подій лютого 2014-го не прийшов у парламент, коли його всі шукали, щоб він привів свою групу проголосувати спільну заяву про припинення насилля.

Тобто вчасно передбачити – характерна риса претендента. Якщо призначення Гончарука – вірного, але безтолкового – було помилкою, то чи не буде фатальним рекомендувати ВР розумного, але зрадливого? Той, кого знов доведеться шукати в ключовий для держави момент?

За матеріалами сторінки в Фейсбук Ольги Василевської