В Україні заблокували канал Шарія! Минулого тижня Facebook-сторінку – не буде проросійської пропаганди

Канал проросійського пропагандиста Анатолія Шарія заблоковано на YouTube в Україні,  про це віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Telegram.

Канал Шарія на YouTube заблоковано в Україні, – написав Федоров.

Як доповнив голова Мінцифри у Telegram, також заблоковано дружину Шарія Ольгу та їхній канал “Дубль”. Зазначимо, що корпорація Meta наприкінці лютого заблокувала на території України Фейсбук-аккаунт Шарія.

Дякуємо корпорації Мета за підтримку України в захисті інформаційної безпеки та в спільній боротьбі з дезінформацією і поширенням фейків і ворожих наративів! – говориться в повідомленні Центру протидії дезінформації.

Нагадаймо, що Президент Володимир Зеленський 16 лютого розширив санкції проти підозрюваного у держзраді блогера Анатолія Шарія та головного редактора видання “Страна” Ігоря Гужви – тепер провайдери блокуватимуть їхні сайти та сторінки у соцмережах.

Санкції проти Шарія передбачають блокування провайдерами доступу до вебресурсів sharij.net, sharij.online, sharij.com.ua, інших сайтів, які забезпечують доступ до порталу Шарий.net, а також сторінки у соцмережах www.facebook.com/bondarenkoolyaa, www.facebook.com/sharij.official, twitter.com/sharijnet, t.me/OlgaSharij.

Щодо “Страни” – провайдери блокуватимуть в Україні такі сайти як strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today, інших веб-ресурсів/сервісів, які забезпечують доступ до порталу Cтрана.ua, сторінки видання у Фейсбуці, Телеграмі, Вконтакті та на “Однокласниках”.

Наразі Шарій перебуває за межами України. Статус біженця Шарій отримав у 2012 році, він виїхав з України, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *