В ці хвилини! Відбувся довгоочікуваний візит: прямо з НАТО! Зеленський аплодує -підтримка гарантована!

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак зустрівся з главою Військового комітету НАТО головним маршалом авіації Стюартом Пічем у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Про це інформує пресслужба Генштабу ЗСУ.

“Під час візиту сторони обговорили ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил і загальну ситуацію з безпекою навколо України. Також, йшлося про стан реформування Збройних сил і про трансформацію системи підготовки відповідно до підходів НАТО. Зі свого боку, глава Військового комітету НАТО запевнив українську сторону в подальшій підтримці України з боку Північноатлантичного альянсу”, – сказано в повідомленні.

На завершення зустрічі Хомчак подякував Пічу за конструктивну розмову, відвертий обмін думками і підтримку України з боку НАТО.

“Ваш візит є переконливим свідченням тієї уваги, яку керівництво Альянсу і ви особисто приділяєте питанням розвитку відносин нашого особливого ​​і, без перебільшення, стратегічного партнерства. Із задоволенням хотів би відзначити, що співпраця між Збройними силами України і НАТО і країнами-партнерами характеризується високою динамікою і продовжує набирати обертів, – підкреслив Хомчак.

В свою чергу, речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Україна давно прагне вступити до НАТО, і що адміністрація Байдена підтримує Київ, але рішення про вступ залежить від цілого Альянсу. Про це Псакі сказала на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.

Псакі коментувала заяву президента Володимира Зеленського про те, що Україна має вступити до НАТО для того, щоб війна на Донбасі завершилася.

Журналісти також звернули увагу Псакі на те, що  Зеленський підняв тему членства України в НАТО у розмові з прем’єр-міністром Канади у вівторок.

Псакі зазначила, що членство у НАТО є давнім прагненням України, і це питання піднімалося у цілій низці розмов з американськими посадовцями впродовж років, зокрема і в останній розмові президента Зеленського з Байденом.

Вона зазначила, що Білий дім у заяві за підсумками розмови надав свою позицію щодо цього питання.

“Це є прагненням України вже деякий час, ми довгий час обговорюємо це з Україною”, – сказала речниця Білого дому.

“Ми їх сильно підтримуємо, ми з ними взаємодіємо, працюємо, щоб дати відсіч дестабілізуючим діям, але це рішення має ухвалити НАТО”, – наголосила Джен Псакі.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *