Українського міністра викрито на заволодінні землею держави на 291 млн грн: хто це

Внаслідок оборудки учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га. Міністру оголошено підозру.

НАБУ викрило ексголову аграрного комітету Верховної Ради, а нині – міністра на заволодінні державною землею на 291 млн грн та у спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Зауважимо, за даними джерел “Суспільного” у правоохоронних органах, йдеться про  міністра аграрної політики і продовольства Миколу Сольського.

Як з’ясували в НАБУ, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру і так звані куратори – особи, які контролювали діяльність цих органів.

“Учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їх права на безкоштовну землю“, – йдеться в заяві бюро.

Там звернули увагу, що умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передавання в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту одержання ділянки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *