У заробітчан будуть віднімати гроші при в’їзді в Україну: навіть, якщо не заробили

Українських заробітчан чекає сюрприз при в’їзді в Україну

Мережа сколихнуло відео, в якому блогер пояснює, чим загрожує українським-працівникам прийняття проекту закону, який намагаються «пропхнути» в Раді. І зрозумівши, гастарбайтери гірко жартують, що дешевше «скинутися на кіллeра» «мудрому» парламентарія.

Автор відео, ютубер Андрій Марисюк, який заробляє на життя тим, що влаштовує співвітчизників на роботу в Польщі.

Андрій дізнався про проект закону, який представила на розгляд група депутатів, і зрозумів: повинен розповісти всім працівникам про те, що їм загрожує після можливого ухвалення цього документа.

«Це відео я записую для українців, і в першу чергу для працівників. Тому що скоро ми з вами будемо платити 30% доходу з усіх грошей, які заробляємо за кордоном », – так починається відео, записане молодою людиною.

Далі він розповідає про законопроект, яким пропонується при в’їзді в Україну здирати на митниці (стягувати з громадян), які повертаються із заробітків з-за кордону, 30% зароблених там грошей.

«Депутати хочуть почати здирати з працівників 30% податку з усіх грошей, які вони будуть заробляти за кордоном. Більш того, навіть якщо ви поїдете на роботу і з якихось причин нічого не заробите, платити вам все одно доведеться », – розповідає активіст.

І тут блогер показує відеокадри, на яких парламентарій на тлі постапокаліптичній картини Гігера розжовує журналісту свою геніальну концепцію.

«За нашим планом, з країни виїде близько 25000000 чоловік на заробітки. Спираючись на досвід Лешека Бальцеровича, провідника польських реформ, ми знаємо, що в 90 з гаком випадків виїжджає не вся сім’я, виїжджає він, вона або він і вона з родини на заробітки, а решта – діти і батьки, залишаються. І вони з-за кордону – з Іспанії, Португалії, Італії, зі Франції, з Польщі, з Данії, з Pосіі, в майбутньому – з Китаю, дівчата – з Туреччини, Єгипту – шлють щодня валюту в країну. Таким чином ми досягаємо дуже хорошого платіжного балансу », – з натхненням розповідають« депутати-новатори ».

«Якщо ви досягаєте хорошого платіжного балансу, то для чого вводити всі ці податки, про які йтиметься далі?» – вставляє свою ремарку блогер.

Блогер каже: хоча працівники всередині країни нічого не купують, бо в цей час перебувають за її межами, однак пересилають гроші своїм родичам, які, в свою чергу, цими засобами розраховуються за комуналку, купують продукти і т.д., тобто витрачають ці гроші в Україні. Марисюк іронізує:

«Ну звичайно, цим людям нічого не треба. У них же все є. Вони від хорошого життя тут, в Україні, залишають своїх дітей, батьків, їдуть в чужу країну, де будуть працювати вдень і вночі, можливо, в дві зміни, можливо, без вихідних, де будуть жити в будь хостелах або в квартирах, в кімнатах яких буде по кілька людей. І це все від того, що їм нічого не треба, їм просто нічим зайнятися. А хто буде говорити, що вони їдуть, тому що їм нема на що жити, не вірте: брешуть ».

У законопроекті пропонується, з огляду на те, що більшість працівників таки планує повертатися на батьківщину, «на кордоні, на підставі даних комп’ютерної системи відразу видно, скільки вони були відсутні в країні і в яку країну вони виїжджали. І так, припустимо, повертається якийсь заробітчанин з Португалії до себе в Івано-Франківськ, приїжджає на кордон, і прикордонник і митна служба відразу бачать: він був відсутній вісім місяців. Беремо середню зарплату по Португалії, наприклад 2000 євро, множимо на 8, виходить 16 000 євро. І вводимо податок 30%. Тому що ця людина вісім місяців не платила податки в Україні. Уникав сплати. Відразу отримуємо суму в 4800 євро ».

«Якщо цей працівник на кордоні не заплатить 4800 євро за час своєї відсутності, то він не може в’їхати в країну. Нехай далі їде працює і направляє валюту », – у депутатів схема проста. «Як влада може не пустити людини в країну, якщо ця людина є громадянином країни? Тим більше, що людина поїхав на заробітки з вини цієї країни, тому що країна не може дати нормальну роботу і не може забезпечити людину? »- обурюється блогер.

Джерело:  https://politeka.net/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *