У Мінську відбувся парад до Дня Перемоги. “Не поспішайте робити висновки, а тим більше засуджувати нас”- сказав Лукашенко

У столиці Білорусі Мінську пройшов парад на честь Дня перемоги 9 травня, попри епідемію коронавірусу.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Про це повідомляє «Белта».

У параді взяли участь близько 3 тисяч військових та понад 150 одиниць техніки. Також над Мінськом пролетіли 36 літаків та гелікоптерів.сказав Лукашенко

Президент країни Олександр Лукашенко пояснив, чому вирішив не скасовувати парад через коронавірус.

«У цьому шаленому світі, що втратив орієнтири, знайдуться люди, які засуджують нас за місце і час проведення цього священного дійства. Хочу їм сказати по-людськи: не поспішайте робити висновки, а тим більше засуджувати нас, спадкоємців Перемоги, білорусів. Ми просто не могли інакше, у нас не було іншого вибору», — сказав Лукашенко.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Як передає «Радіо Свобода», трибуни були розраховані на 11 тисяч людей і майже всі місця були зайняті. Також люди стояли на вулицях, але їх було небагато. Дуже мало людей було в масках, пише видання. Поліція готувалася до напливу відвідувачів та створила 167 пунктів пропуску.

За останніми даними у Білорусі 21 101 підтверджений випадок коронавірусу. З них 121 людина померла та 5 484 одужали. Всесвітня організація охорони здоров’я вже закликала владу Білорусі запровадити обмежувальні заходи, аби сповільнити поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

А президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «Господь вдарив по голові коронавірусом» за те, що білоруси не поважають ліси.

За матеріалами інформаційного агенства hromadske.ua

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *