“Це несподіванка для Москви!” У Кремлі відреагували на ультиматум Кучми по “ЛДНР”

Після вчорашнього ультимативного заяви України в Мінську Кремль узяв паузу, посилаючи через федеральні ЗМІ сигнали про те, що Київ зриває напрацьовані домовленості і провокує загострення конфлікту. Тепер же, ближче до обіду головний рупор Кремля прес-секретар президента РФ Пєсков нарешті розповів ЗМІ про реакцію Путіна.

За словами Пєскова, він дійсно змушений визнати, що після нової «вступної» від представників Києва в ТКГ в Москві трохи були шоковані, отже, складно якось прокоментувати вимогу «розпустити ЛДНР». Пєсков додав, що в такому ж легкому шоці виявилися представники Парижа, Берліна і Мінська, їм теж складно зрозуміти українську сторону.

Пєсков зазначив, якщо позицію України правильно зрозуміли, то Київ не збирається дотримуватися Мінських угод, під якими стоять підписи президента України і Київ відмовляється нести будь-яку відповідальність за обіцянки, які були дані Україні ще не так давно. На уточнююче запитання, що можливо, Україна відходить від домовленостей, тому що в них прописано наявність так званих «республік», які не визнає Київ, Пєсков відповів, що це смішно, адже Мінські угоди підписані, в тому числі представниками «республік», наявність яких оскаржити складно.

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *