Це крах! Охорона вивезла в аеропорт – Порошенко не чекав! Судді кінець – він злив. Затримали

Погані новини для Петра Порошенка і його спільника Олександра Грановського. Судді Чаусу, зберігати гроші в скляних банках, остаточно відмовили в наданні притулку в Молдові, пише екс-нардеп Сергій Лещенко, прикріпивши посилання на матеріал видання Дзеркала тижня, в якому йдеться.

Що молдавські правоохоронці затримали Чауса в березні 2017 року. Його досі не екстрадували в Україну.

В 2016 році суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус був затриманий при отриманні хабаря в $150 тисяч. За даними САП, Чаус вимагав ці гроші у справі, пов’язаній з незаконним обігом наркотиків. Детективи НАБУ провели обшук в його автомобілі, де виявили частину хабаря в $70 тисяч, ще $ 80 тисяч він заховав у своєму укритті, на земельній ділянці, у банці.

Чауса оголосили в національний та міжнародний розшук. В Україні йому загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

В свою чергу, ще раніше, молдовський журналіст Анатол Матасару, розповідав, що олігарх Плахотнюк тісно спілкувався з попереднім президентом України Петром Порошенком, вони навіть мали спільний бізнес.

Плахотнюк був винен Порошенкові, тому він “тримав кришу” Чаусу в Модові, доки наш олігарх не втік. Зараз Чаус дуже цінний свідок для нової влади, адже він може дати свідчення на Порошенка. Ситуація може розвернутися так, що суддю Чауса можуть використати проти цих олігархів,
– заявив журналіст.

Журналіст розповів, що для Чауса немає проблем для втечі та переховування, зокрема десь в Придністров’ї. “Я бачив, що в нього є приватна охорона. Мені здається, що це через програму “захист свідка”. Тобто за наші гроші його ще й охороняють. Це все пояснює, що Чаус має важливу інформацію і його в Молдові бережуть”, – запевнив Матасару.

Що Молдова може попросити за Чауса в Зеленського? За словами журналіста, Чаус може легко свідчити на Порошенка. “Я бачу тільки такі “ігри”: є більше особистих інтересів, але менше державних. Тут швидше за все особисті розбірки: як поставити перед судом цих олігархів”, – додав він.

А от 18 липня, 2019 “Страна.ua” оприлюднила інтерв’ю з “високопоставленим поліцейським, близьким до 5 президента Порошенка” Антоном Шевцовим. Його звинувачували у держзраді і він намагався виїхати до Росії.

Шевцов розповів виданню, що особиста охорона Петра Порошенка таємно вивезла суддю Чауса до аеропорту, де він без проходження контролю пересів на літак та полетів до Молдови.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *