Тільки що! Степанов не витримав – ж0рсткі слова, Супрун в ауті. “Каюк на 2 тисячах” – це почули всі. Пішли шляхом… (ВІДЕО)

Руйнівною назвав реформу охорони здоров’я Уляни Супрун нинішній глава МОЗ Максим Степанов. За його словами, імплементація системи охорони здоров’я, яку здійснювала команда Супрун, могла б привести до колапсу вітчизняної медицини вже при 2-3 тисячах хворих Covid-19.

Такими думками Степанов поділився в інтерв’ю програмі “Зе інтерв’юер”, повідомляє “Страна”.

Міністр зазначив, що з чотирьох існуючих в світі систем охорони здоров’я зараз Україна прямує шляхом моделі Великобританії.

“У світі існує чотири типи систем охорони здоров’я. Дві державні – система Семашко і система Великобританії (так звана система Беверіджа), соціальне страхування Німеччини і страхування в Америці. Ми взяли за основу систему Великобританії, а потім вже почався процес імплементації цієї системи”, – розповів міністр.

Степанов додав, що подальше реформування, тим способом, який визначила команда попередників, могло стати руйнівним.

“Той спосіб, яким вони почали робити цю імплементацію … Я можу сказати єдину річ. Якби вони ще поімплементували пару років, то нам би прийшов каюк з ковідом десь на 2-3 тисячах хворих. Це я вам даю гарантію” , – додав Степанов.

Відзначимо, в Україні за минулу добу, 24 листопада, зафіксували 13 882 нових випадків зараження коронавірусом (COVID-19). Усього в країні виявлено 661 858 інфікованих осіб.

За 24 листопада найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (1 255), Запорізькій (1 086), Києві (980), Одеській (976) та Київській (961) областях.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *