Терміново! Зеленський вибухнув – у МЗС відповіли! Путін в істериці – “політичний булінг”!

Міністерство закордонних справ України дало реакцію на погрози Російської Федерації у зв’язку зі створенням Кримської платформи з деокупації півострова та реінтеграції його до складу України. Про це у коментарі УНІАН сказав речник МЗС України Олег Ніколенко.

“Закликаємо Російську Федерацію не займатися політичним булінгом. Погрози на адресу України та інших держав-учасниць Кримської платформи є черговим проявом маргіналізації російської зовнішньої політики”, – наголосив речник.

Ніколенко зазначив, що минулого тижня на рівні ООН дії РФ у Криму отримали чітке міжнародно-правове визначення – акт агресії. “Жодного статусу в Криму, окрім як держави-окупанта, Росія не має”, – заявив він.

“Розмова про зазіхання на “територіальну цілісність Росії” – приклад викривленого сприйняття реальності. Злодій не набуває законного права власності на вкрадену ним річ. Російські міжнародно визнані кордони давно відомі. До них не входять Крим та Севастополь”, – підкреслив Ніколенко.

Також дипломат зауважив, що затверджена Радою національної безпеки та оборони України національна стратегія та нині створювана Кримська платформа покликані вивести зусилля з деокупації Криму на системний рівень.

“Рівень підтримки, яку наша країна отримує на етапі просування нового міжнародного формату, та зусилля, які докладає РФ для дискредитації цієї ініціативи, дозволяють говорити про правильність обраного шляху”, – підсумував Ніколенко.

Варто зазначити,  раніше речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, мовляв, усі зусилля Києва в цьому напрямі є “нелегітимними” і не можуть сприйматися інакше, як “загроза агресії проти двох суб’єктів Російської Федерації”. Вона висловила переконання, що київська влада “під прикриттям своїх західних кураторів безсоромно зневажає міжнародне право” і начебто проводить “насильницьку українізацію”, “заохочує неонацизм” і “порушує права російськомовних громадян”.

Нагадаємо, в Україні ухвалили стратегію щодо повернення Криму. Ексміністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв озвучив її пріоритети. Представники окупаційної “влади” Криму зібралися подавати позов проти України для компенсації ніби завданої водною блокадою шкоди.

Віцепрем’єр-міністр – міністр із питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що погрози від РФ щодо перекриття Північно-Кримського каналу викликають сміх.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *