Терміново! “Законодавчий спам” – Законопроект про олігархів: відхилять 90% поправок – комітет погодиться

Представник Президента в Конституційному Суді України Федір Веніславський, який також є членом комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, розповів, що парламентська робоча група пропонуватиме головному комітету відхилити 90% поправок, поданих до другого читання законопроекту № 5599 “про олігархів”, передає УНН.

“90% правок будуть відхилені, оскільки вони змінюють концепцію і філософію закону — робоча група пропонуватиме комітету їх відхилити. Я думаю, що комітет погодиться з аргументами мене як голови робочої групи”, — сказав Веніславський.

Вказані поправки розбалансовують закон та вносять дуже багато “законодавчого спаму”. За словами Веніславського, поправок, які покращують зміст закону також є достатньо, і вони будуть враховані.

“Я думаю, сьогодні робоча група завершить роботу над цим законопроектом, і будемо очікувати засідання комітету, яке може відбутися, можливо, навіть цього тижня, у п’ятницю, де будемо затверджувати правки і рекомендувати ВР їх враховувати або не враховувати, і розглянути у другому читанні (законопроект — ред.), і прийняти в цілому”, — повідомив Веніславський.

Нагадаємо, до президентського законопроекту № 5599 про деолігархізацію подали до другого читання 1257 правок.

Раніше спікер ВР Дмитро Разумков повідомляв, що законопроект про олігархів не з’явиться найближчим часом на порядку денному у Верховній Раді, оскільки правки щодо нього ще не розглянули в комітеті.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *