Справжні репресії! Фейкові підозри та арешти у Криму перейшли всі межі. Зеленський не стримався: дав відповідь

Сьогодні стало відомо за яким звинуваченням Російська влада в Криму затримала 3-4 вересня п’ятьох кримських татар. Це скоєння “диверсії”. Як відомо з таким звинуваченням їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це написала на своїй сторінці у фейсбук Людмила Денисова:

“Завтра в так званих “судах” тимчасово окупованого Криму відбудеться обрання запобіжного заходу першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу. Російські окупанти безпідставно висунули йому підозру у вчиненні злочину, який підпадає під дію частини 1 статті 281 “Диверсія” УК РФ та передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до15 років. А також іншим затриманим 3-4 вересня кримським татарам: Азізу Ахтемову, Асану Ахтемову, Ельдару Одаманову, Шевкету Усеїнову”.

А також додала:

“Закликаю міжнародну спільноту відреагувати на незаконні затримання та судилища над громадянами України в тимчасово окупованому Криму”.

Не зміг стриматися і глава держави Володимир Зеленський, який на своїй сторінці у твіттері написав:

«Окупанти в Криму знову вдаються до переслідувань кримських татар. У їхніх будинках відбуваються чергові обшуки й затримання. Вже забрали Нарімана Джеляла, першого заступника голови Меджлісу. Так РФ реагує на початок роботи «Кримської платформи». Всі затримані мають бути звільнені»

Думку про те що “диверсії” це лише виправдання для “репресій” висловив і голова Меджлісу Рефат Чубаров на своїй сторіці у фейсбук

Масові обшуки і затримання, проведені 3 – 4 вересня, російські окупанти вирішили закамуфлювати під диверсію, нібито здійснену групою кримських татар за посередництва першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова,

– написав Чубаров.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *