Сьогодні великий день у Одеського загіну Морської охорони! За 20 років він неодноразово відзначився

Сьогодні ювілей у Одеського загіну Морської охорони!

За 20 років він неодноразово відзначався у затриманні суден-порушників державного кордону, розкрадачів природних багатств України у її виключній (морській) економічній зоні, рятуванні людей у відкритому морі та наданні допомоги суднам. Тут започатковано і запроваджено новаційний вид підрозділів – відділ спеціальних дій.

У 2014 році Одеський загін Морської охорони прийняв у свій склад кораблі, катери і побратимів, що не лишили окупантам шансу захопити їх в Криму.

Попри морську спеціалізацію близько 40 старшин і офіцерів в перші дні війни висунулися на схід України, де з честю і гідністю пройшли через «Довжанський котел». Влітку 2014-го туди ж, на Схід, відправилися, найпідготовленіші бійці спеціального підрозділу. У подальшому майже весь плавсклад загону пройшов службу з посилення Маріупольського загону Морської охорони, неодноразово стикаючись із зухвалими провокаціями та відвертими обстрілами бойовиків в морі.

Сьогодні загін-іменинник має найбільшу зону відповідальності на морі – понад 200 морських миль кордону та більше півтора десятка тисяч квадратних миль В(м)ЕЗУ, нараховує понад 20 одиниць корабельно-катерного складу, які за рік у патрулюванні проходять близько 30 тис. морських миль.

В умовах карантину сьогоднішні урочистості були обмежені. На знак вшанування пам’яті зaгuблих побратимів – капітан-лейтенанта Дениса Петухова та старшого матроса Євгена Колісниченка – всі командири Одеського загону Морської охорони різних років, ветерани та запрошені гості поклали квіти до пам’ятної дошки на стоянці кораблів та катерів, а в море спустили на воду пам’ятний вінок.

Моряки-прикордонники, бажаємо завжди повернення до причалу, легкого попутного вітру та сім футів під кілем завжди

МВС України

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *