Скaндaлу не уникнути! “Соратник” Зеленського програв у карти 100 тисяч доларів. ЗМІ опублікували розписку

Нардеп від партії “Слуга народу” Андрій Герус програв у карти і тепер має великий доларовий борг. Жодних змін в електронну декларацію депутат за шість років не вносив.

Кілька днів тому Telegram-канал UA Baza Bot розмістив оголошення про те, що починає продаж даних прав українців. Користувачі в Facebook перевірили дані і припускають, що вони могли потрапити до шахраїв з програми «Дія», в якому можна зберігати цифрові варіанти своїх документів (зокрема, паспорт і права).
Саме завдяки новому Telegram-боту вдалося дізнатися про карткові борги нардепа. Бот містив пароль від старої пошти на mail.ru народного депутата Андрія Геруса. І цей пароль виявився таким самим, як і пароль від нової пошти.
У пошті вдалося знайти цікавий документ. Фотографію розписки Герус відправляв своєму юристу з питанням, чи має документ юридичну силу. Виявляється, депутат Герус винен Онопченко Сергію Вікторовичу 100 тисяч доларів в якості карткового боргу. Документ датовано 24 жовтня минулого року. Борг нардеп мав повернути до 10 травня цього року, передає “Інформатор”.
” alt=”” aria-hidden=”true” />
Виходить, що пошта глави Комітету з енергетики та колишнього представника президента в Кабміні весь цей час перебувала майже у відкритому доступі, його паролі “гуляли” по базах даних. Ними могли скористатися не тільки шахраї, а представники закордонних спецслужб.
Якщо інформація відповідає дійсності, то це стовідсоткова підстава для антикорупційного розслідування, яким мало б зацікавитися НАБУ.
За матеріалами сайту stopcor.

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *