Скандал в Офісі генпрокурора! Намагались завадити НАБУ, Венедіктова мовчить: це не затихне

Ряд керівників Офісу генерального прокурора нібито намагалися зірвати проведення слідчих дій у справі Окружного адміністративного суду Києва.

За словами Бутусова, розмова записана о 20:00 16 липня в ресторані “Веранда” в Києві. На записі нібито говорить начальник департаменту ОГП по нагляду за ДБР зі своїми підлеглими – двома прокурорами, які є процесуальними керівниками справи проти суддів ОАСК.

Про це в блозі написав журналіст Юрій Бутусов, який опублікував запис, де можливо розмовляють прокурори з начальником департаменту ОГП.

“Начальник отримав інформацію, що на завтра, 17 липня, з самого ранку, ці прокурори підготували підозри для всіх фігурантів справи, що підозри підписані у заступника генерального прокурора Андрія Любовича, що суд в Кропивницького дав санкції. Прокурори є процесуально незалежними особами, отримувати інформацію про їхні дії і давати їм будь-які вказівки начальник не має права. Прокурори намагаються уникнути розголошення інформації по справі та уникнути втручання в процес вручення підозр і обшуків”, – написав журналіст.

Бутусов вказав, що є ймовірність глава департаменту ОГП хотів отримати інформацію по справі та давав незаконні вказівки.

“Висока ймовірність, що ці вказівки узгоджені з керівництвом Офісу Генпрокурора. Начальник департаменту призначив своїм підлеглим прокурорам зустріч не на роботі, а в ресторані, в розшифровці начальник вказаний як (Н), прокурори вказані як (П). Імена учасників розмови відомі, але будуть опубліковані трохи пізніше “, – сказав він.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро України викликало на допит як підозрюваних низку суддів Окружного адміністративного суду Києва, серед яких глава ОАСК Павло Вовк.

Згідно з повістками, опублікованими на сайті відомства, він має з’явитися в НАБУ вже на днях.

Допит, зокрема, стосуватиметься розслідування створення злочинної організації, корупції і зловживання впливом.

Крім Вовка, викликані ще вісім підозрюваних: суддя ОАСК Богдан Санін, суддя ОАСК Олексій Огурцов, заступник глави ОАСК Володимир Келеберда, суддя ОАСК Ігор Погрібніченко і Ігор Качур, а також іще два громадянина.

“Аби упередити подальші маніпуляції, інформуємо, що у разі чергового неприбуття підозрюваних на виклик до детективів, НАБУ буде змушене оголосити підозрюваних у розшук та звернутися до Вищої ради правосуддя з клопотанням про необхідність застосування заходів примусу”, – йдеться в повідомленні.

Повістка голові ОАСК на допит призначена на 10 серпня.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *