Ситуація критична! ЄС та США в ш0ці: дуже розчаровані. Суддівська мафія завдала удар у відповідь – не чекав ніхто

Нещодавно стало відомо, що ЄС та США таки відреагували на затримку у виборі голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Вони закликали відбіркову комісію якомога швидше відновити роботу.

Про це писали у розсилці посольства США. Зазначається, що у їх повідомленні відомство окреслило спільну позицію Штатів та ЄС.

Посольство назвало затримку під час вибору голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури незрозумілою та невиправданою. А також звернули увагу на те, що САП – вирішальний орган у боротьбі з корупцією на високому рівні.

“Ми закликаємо відбіркову комісію відновити роботу без подальших затримок. Невдача у процесі відбору підриває роботу антикорупційних органів, створених Україною та її міжнародними партнерами”,– додали у заяві.

Це підводить до питання: Чому ж таки це засідання так і не відбулося? (з обрання глави САП)

Резюмуючи, під час відведений для засідання комісії, яка повинна обрати керівника САП, (заплановане на ранок суботи, 9 жовтня) воно просто не відбулося, пояснили це відсутністю кворуму. Однак як пишуть ЗМІ, один з членів комісії, а саме Андрій Гуджал, банально не з’явився.

Нагадаємо, відбувається це на фоні того що Андрій Єрмак провів зустріч із заступницею помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Робін Данніган

На днях керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із заступницею помічника Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Робін Данніган, яка перебувала в Києві з її першим візитом.

Тоді Андрій Єрмак звернув увагу на важливість візиту Робін Данніган в Україну в контексті двосторонніх відносин зі Сполученими Штатами.

«Успішний візит Президента України до США свідчить про нові можливості для розбудови українсько-американських відносин. Ухвалена президентами України та США амбітна спільна заява є дорожньою картою для подальшого розвитку наших відносин», – сказав керівник Офісу Глави держави.

“Андрій Єрмак і Робін Данніган обговорили підготовку до проведення засідання оновленої Комісії стратегічного партнерства, включно з підписанням оновленої Хартії стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами.

Під час зустрічі окремо порушувалося питання подальшої взаємодії в енергетичній сфері. Крім того, сторони обговорили загрози в енергетичній галузі, які становить проект «Північний потік – 2».

Андрій Єрмак акцентував на важливості долучення США до переговорного процесу з мирного врегулювання на сході України.

Робін Данніган наголосила на важливості здійснення реформ в Україні, необхідності посилення антикорупційних інституцій та поінформувала про готовність Сполучених Штатів і надалі підтримувати ці стратегічні ініціативи.

Керівник Офісу Президента підтвердив повну налаштованість української сторони розбудовувати успішно створену незалежну антикорупційну інфраструктуру.

Андрій Єрмак подякував США за участь у саміті Кримської платформи та приєднання до його підсумкової декларації, висловивши сподівання на подальшу активну підтримку роботи платформи з боку Сполучених Штатів.

Також Андрій Єрмак висловив подяку американській стороні за направлення офіційної представницької делегації для участі в пам’ятних заходах у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру”, – йдеться у повідомленні від офісу президента.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *