Штрафи для українців різко збільшили, Рада проголосувала за законопроект: до 34 тисяч з конфіскацією

У першому читанні Верховна Рада України підтримала законопроект №9364, який передбачає посилення відповідальності.

У першому читанні Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 9364, який передбачає посилення відповідальності та збільшила штрафи за частину порушень. Народний депутат Ярослав Железняк повідомив про це у своєму Telegram-каналі.politeka.net

Так, у першому читанні Верховна Рада України підтримала законопроєкт № 9364, який передбачає посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів, зокрема тютюну та алкоголю.

У законопроєкті № 9364 передбачено, що за незаконну торгівлю акцизними товарами передбачається штраф від 17 тис. до 34 тис. гривень з конфіскацією товарів та отриманих коштів. Повторне порушення власництва накладає штраф від 34 тис. до 85 тис. гривень з конфіскацією.

Також запроваджено карання за придбання та зберігання незаконного тютюну. Громадяни виплатять штрафу від 510 до 1700 гривень, а підприємці та посадові особи – від 1700 до 4250 гривень з конфіскацією відповідних алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

При повторному порушенні штрафи для громадян збільшуються до 5,1 тис. гривень, а для посадових осіб та ФОПів – до 17 тис. гривень.

Законопроєкт також надає Бюро економічної безпеки України право складати протоколи про адміністративні правопорушення у сфері незаконного обігу акцизних товарів.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *