Щ0йно! Зеркаль видала: висміяла заяви РФ про запуск Північного потоку-2. Твердження “є далекими від реальності”

В Кабінеті міністрів наголошують, що гучні заяви команди очільника Кремля Володимира Путіна про терміни запуску газопроводу “Північний потік-2” є далекими від реальності. З такою думкою виступила радниця міністра енергетики, ексзаступниця глави МЗС України Олена Зеркаль.

Радниця міністра енергетики, ексзаступниця глави МЗС України Олена Зеркаль вважає, що заяви РФ про терміни запуску газопроводу “Північний потік-2” є далекими від реальності. Про це вона заявила на своїй Facebook-сторінці, повідомляє “Європейська правда”.

Чиновниця нагадала про намір РФ розпочати експлуатацію газопроводу вже з жовтня по першій нитці, а з грудня — по обох.

“Це версія, яка дуже подобається російським можновладцям та розкручується у ЗМІ, є далекою від реальності. Так само, як і позиція “Газпрому”, який продовжує вдавати, що європейські правила до нього не застосовуються, незважаючи на рішення німецького регулятора та суду”, — каже представниця уряду.

Вона підкреслила, що запуск “Північного потоку-2” неможливий без сертифікації Nord Stream 2 AG як незалежного оператора газотранспортної системи, і “усі спекуляції на кшталт “запустимо уже” не мають ніякого сенсу”. Починаючи з 8 вересня у німецького регулятора (BnetzA) є чотири місяці для розгляду заявки і підготовки звіту, тобто кінцевий термін – 8 січня 2022 року.

Пізніше звіт передається Єврокомісії, яка має два місяці для власного висновку і ще додатково два місяці, якщо це знадобиться. Також “Північний потік-2” повинен пройти внутрішню перевірку на попереднє введення в експлуатацію, тривалість цього етапу – до трьох місяців.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *