Щ0йно! США терміново звернулися – прямують до межі. Зеленський почув – вірний курс, так тримати

Сполучені Штати позитивно оцінюють стриману й відповідальну позицію, яку зберігає офіційний Київ на тлі нових викликів з боку Росії, та закликають українську владу продовжувати цей підхід надалі.

Про це заявив у четвер заступник помічника Держсекретаря США Джордж Кент.

«Росія здійснює кроки, які посилюють стурбованість. Україна ж досі була стриманою та відповідальною, і ми закликаємо українських лідерів продовжувати цей підхід»,- зауважив представник Держдепартаменту США під час онлайн-конференції, організованої Американсько-Українською Діловою радою (USUBC).

На фоні цього він висловив стурбованість США наростаючою гостротою ситуаціюї на Донбасі, стягування російських військ у прикордонні регіони. Крім цього, він наголосив, що США не задоволені агресивною дезінформаційною кампанією та заявами “рупорів Кремля” – його речника Пєскова та глави російського МЗС Лаврова.

У подібних умовах Джордж Кент акцентував увагу на підтримці України, її сувернітету, територіальної цілісності, а також «прагнення українського народу приєднатися до західних громад, включаючи Європейський Союз та НАТО».

Однак, зовнішня загроза зі сторони свого сусіда – не єдина проблема нашої країни. За його словами, серйозним викликом є корупція та ослаблені державні інституції.

«Для успіху України абсолютно важливим є те, щоби вона мала набір антикорупційних інструментів»,- зауважив представник США. Він підкреслив необхідність ефективної роботи таких інструментів як НАБУ, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Антикорупційний суд. Крім того, надзвичайно важливою залишається реформа судової системи.

«Як сказав федеральний суддя США Марк Вольф, який відправив за ґрати главу ірландської мафії Бостона Уайта Булджера, якщо ви призначите корумпованих суддів на посади до кінця їхнього життя без жодної відповідальності, ви просто отримаєте корумповані незалежні установи», – зазначив представник адміністрації США.

Таким чином, Вашингтон підкреслює важливість очищення ключових інституцій від корумпованих чиновників та формування прозорого механізм призначення суддів та прокурорів. Крім того, необхідно встановити механізм притягнення до відповідальності таких чиновників за порушення законів. Це також стосується олігархів, які використовують політичну корупцію та отримують змогу спрямовувати державні ресурси для власного збагачення.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *