Щ0йно! Міністри у відставку – прем’єр здав: є претензії! Зняти їх – Шмигаль влетів, розповів все

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що у нього немає претензій до кадрового складу уряду.

“У мене претензій до Кабміну сьогодні немає. Сьогодні Кабмін, як ви бачите, як казав президент України Володимир Зеленський, технократичний, міністри чимало часу проводять на робочих місцях, а не на ток-шоу. Уряд працює, а далі давайте побачимо…”, – заявив Шмигаль 14 вересня на пресконференції, відповідаючи на питання Суспільного про можливі звільнення в уряді, що раніше анонсували в Раді.

Прем’єр уточнив, що незначні нюанси в роботі деяких міністерств є і їх потрібно виправляти, але вони не настільки значні, щоб порушувати кадрове питання.

“Не помиляється той, хто не працює”, – резюмував Денис Шмигаль.

Також Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції заявив, що місія МВФ прибуде в Україну 18 вересня, скоріш за все, це буде онлайн-місія. За його словами, ця місія буде завершальною у “підготовці та видачі наступного траншу”.

“Ми виконали усі умови, усі бенчмаркові показники, які були прописані у меморандумі з МВФ, Україною виконані. Тому ми очікуємо позитивного завершення цієї місії і очікуємо, що орієнтовно в грудні, кінець листопада – початок грудня – це дата, коли можливий транш МВФ”, – додав голова уряду.

Він пояснив, що після місії проходить 5-7 тижнів підготовки і засідання “борда” МВФ і після цього відразу йде транш.

“Ми не очікуєм, що місія буде неуспішною, оскільки нами виконані всі бенчмаркові показники. У нас абсолютно плідна співпраця з МВФ. На сьогодні бар’єрів в тому, щоб завершити позитивно місію і отримати транш, ми не бачимо”, – запевнив він.

Шмигаль додав, що транш має бути в розмірі 750 млн дол.

Відомо, що в уряді поки не обговорювали реформування Міністерства внутрішніх справ, у тому числі питання перепідпорядкування Національної гвардії Президентові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день в уряді обговорень розділення міністерства (МВС — ред.) не відбувалось і не відбувається”, – відповів він на запитання щодо можливого розділення МВС та перепідпорядкування Нацгвардії.

Шмигаль нагадав, що новий міністр внутрішніх справ Денис Монастирський брав один місяць для того, щоб вивчити ситуацію в МВС і, за словами глави уряду, він уже “вник, розібрався, працюємо, навіть уже є певні моменти боротьби з викликами”.

“Як тільки Монастирський буде готовий обговорювати реформування міністерства, ми про це поговоримо і, думаю, що вийдемо публічно, ці заяви зробимо”, – додав Прем’єр-міністр.

Також, прем’єр-міністр Денис Шмигаль планує подати на розгляд парламенту оновлену програму діяльності уряду вже цієї осені. Досі таку програму Рада не підтримала.

Він зазначив, що в основу програми діяльності уряду закладені передвиборча програма президента Володимира Зеленського.

“Зараз ми її оновили, і цієї осені плануємо подавати на розгляд парламенту. Вона містить передвиборчі обіцянки президента, наші міжнародні зобов’язання та виконання запланованих реформ.

В Україні унікальна ситуація, коли владна команда має можливість створювати, розвивати, будувати. І я пишаюся тим, що належу до команди Володимира Зеленського. Ми дійсно сьогодні маємо можливість не на ток-шоу сперечатися, а реалізовувати в Україні те, що покращує нашу державу”.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *