Ш0к! Путіна поставили на коліна – прямо в Німеччині: викрилося все! Такого ви ще не чули, браво!

Джем Оздемір розкритикував заяву керівництва РФ про те, що українське зерно нібито не надходить до країн, які його найбільше потребують.

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір розкритикував заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що українське зерно експортується нібито виключно в країни Євросоюзу. Він підкреслив, що подібні заяви Путіна “можна використовувати як туалетний папір”, пише Stuttgarter Zeitung.

Німецький міністр сільського господарства нагадав, що Україна вже транспортувала 14 млн тонн сільськогосподарської продукції по суші або через порти Чорного моря.

“Це так само правдиво, як і всі інші заяви Володимира Путіна. Ви можете використовувати це як туалетний папір”, – сказав він коментуючи заяву керівництва РФ про те, що українське зерно нібито не надходить до країн, які його найбільше потребують.

При цьому німецький політик звернув увагу на шантаж РФ і закликав опрацювати постійні альтернативи Чорноморському маршруту, щоб Україна була ще менш вразлива.

“Ми перевезли набагато більше, ніж хто-небудь міг передбачити спочатку”, – додав Оздемір.

Зазначимо, що Кабмін прийняв рішення надати гуманітарну допомогу Ефіопії та Сомалі для відшкодування вартості зерна пшениці, для чого Мінфін виділить з резервного фонду державного бюджету 420 млн грн. Це випливає з оприлюдненого тексту урядової постанови від 16 вересня 2022 р. № 1040.

Зерно поставить “Державна продовольчо-зернова корпорація України” у кількості 50 тис. тонн. А доставку оплатять міжнародні організації в якості гуманітарної допомоги.

“Міністерству закордонних справ узгодити з Організацією Об’єднаних Націй та компетентними органами Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія та Федеративної Республіки Сомалі питання доставки та оплати транспортування зерна”, – йдеться в постанові.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українське “зерно було експортоване на три континенти” – в Африку, Азію і Європу.

“Триває реалізація зернової експортної ініціативи, яка є вагомим інструментом і для нашої економіки, і для всіх партнерів нашої держави. Українське продовольство було експортоване на три континенти. В Африку, в Азію і у Європу. Якщо детально, то 54 судна вже відправлені в Азію, 16 суден вже відправлені у Африку, 32 судна – у Європу, і частина з цього обсягу, до речі, знов-таки спрямовується потім в азійські та африканські країни. Сьогодні в Росії прозвучала чергова відверто брехлива заява, що нібито абсолютна більшість українського зерна експортується саме у європейські країни. Що ж, правдиві слова вже давно в Росії на офіційному рівні не звучать, і це нікого не дивує”.

“На відміну від Росії ми не робимо поділу світу на тих, хто заслуговує на безпеку, і хто нібито не заслуговує, на тих, хто заслуговує жити без голоду, і на тих, хто нібито не заслуговує. Ми підтримуємо всіх людей, усі країни. І ті, які нам допомагають, і ті, які поки утримуються від допомоги. І ті, які більш стабільні, і ті, які менш стабільні. Ще раз наголошую: Україна була, є й буде гарантом світової продовольчої безпеки”, – наголосив він.

Зеленський уточнив, що до кінця вересня з українських портів може бути експортовано не менше 3 млн тонн агропродукції.

Значна частина цього експорту буде скерована для найбідніших країн.

“Можливо, Росію це не влаштовує, і вона не хоче цього помічати. Однак світу саме це потрібно. Потрібно рятувати країни на різних континентах від хаосу, потрібно рятувати людей від голоду”, – додав Зеленський.

До того ж У поточному маркетинговому році Україна зможе експортувати близько 65-70 мільйонів тонн зернових та олійних культур, про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час пресконференції 1 вересня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *