“Реакція Путіна показова – він не готовий до ескалації”, – експерт РФ про наступний “удар” США по Кремлю..

Останнім часом світ спостерігає за класичним прийомом диктаторів: підготовка до агресії, створення так званого інциденту і звинувачення жертви агресії.

В останні два тижні російські канали обговорювали “підготовку ЗСУ” до “нападу” на Донбас і провокацію проти громадян РФ.  Завдання Москви – посилити тиск на Київ і не викликати реакції США, яку вона не зможе витримати.  Для цього запущені в дію всі пропагандистські засоби, вважає політолог Андрій Піонтковський.

Image
“Сьогоднішня реакція Путіна дуже показова. 24 години пропагандистські канали видавали  прокльони на адресу Америки і пропонували: давайте напаскудимо США в Сирії, напаскудимо в Сирії, напаскудимо в Іраку … в такому дусі була дискусія. Путін явно показав своїм прагненням спробою перевести в  дворовиц жарт, що він не готовий до ескалації, не має наміру “, – вважає експерт.

 У Кремлі розуміють, що піти на будь-яку серйозну конфронтацію – ризик.  Санкції вже дійшли до певної червоної межі.  Мало хто звернув увагу, що в новому документі вказано повну заборону на експорт будь-яких сучасних технологій не тільки військових, а й подвійне призначення.

“Це прирікає Росію на абсолютний застій в економіці. Вся елементна база обчислювальних систем, без яких не може існувати будь-яка зброя – в цій сфері Росія відстає на кілька поколінь. Наприклад, в Москві сміялися, що їх лякають:” в останній раз американці нам зброю  посилали за часів Рузвельта в 44-45 роках “. Так, але зброю в якості танків або літаків Москва не експортує, але на 2 мільярди доларів вона експортує високотехнологічне обладнання, яке використовують в російських озброєннях. санкції дійшли до межі. Наступний етап – не економічні санкції  , а економічна війна “, – зазначив Піонтковський.

Експерт прогнозує, що це протистояння дуже швидко призведе до економічного краху Росії, хоча, звичайно, буде ризиком певних витрат і для США.

“Щоб йти на неї, потрібен серйозний привід. Сьогоднішня думка в Вашингтоні, що таким серйозним приводом є будь-яка спроба Путіна подальшої військової ескалації в Україні. І на цю спробу буде дана відповідь – тотальна економічна війна”, – зазначив політолог.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *