Раптове підняття води: у Маняві застрягли десятки туристів з дітьми

В селі Манява Богородчанського району, повертаючись з відпочинку на Манявському водоспаді, через раптове підняття рівня води в р. Манявка, застрягла туристична група з 18 осіб, в тому числі 3 дітей.

Про це Фіртку інформують в Управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

О 21.38 год для надання допомоги виїхали рятувальники Івано-Франківського аварійно-рятувального загону області (5 чол., 2 тех., в тому числі снігоболотохід «Богун»).

У понеділок, 15 червня, о 00.20 год пошуково-рятувальне відділення на снігоболотоході «Богун» прибуло до найближчої притоки річки Манявка з сторони с. Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 осіб, в тому числі 3 дітей, які перебували в одному автомобілі.

Ще одна група туристів в кількості 12 осіб, в тому числі 3 дітей, на 4 квадроциклах перебувала неподалік.

Вантажний автомобіль підвищеної прохідності місцевого жителя, який о 20.55 год прибув для надання допомоги, знаходиться орієнтовно на 150 м вище по течії притоки.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок.

З настанням світлої пори доби та зниженням рівня води в притоках роботи з переправлення туристів через водні перешкоди буде продовжено.

Джерело: firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *