Прямують на порт! Ж@хаюч@ провокація РФ – дати відсіч, що задували окупанти? Перші деталі!

Російські окупанти протягом чотирьох останніх днів переправляють через Маріуполь колони техніки у західному напрямку. У місті залишається невеликий військовий корпус для охорони стратегічних об‘єктів. Більшість солдатів Кремля змушені покидати “насиджене місце” і їхати на фронт.

Про це 26 червня повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. За його словами, “переможним” настрій загарбників не назвати.

Також стало відомо, що днями місто відвідував гауляйтер тимчасово окупованої території Донецької області Віталій Хоценко. Він поставив завдання щодо повного відновлення порту та підготовки логістичних шляхів для російської армії.

Зокрема, за даними Андрющенка, у Маріуполі планують розмістити основне сховище палива для потреб окупантів. Водночас у росіян виникла потреба до кінця першої декади липня забезпечити повноцінну роботу порту для вивезення з міста металобрухту, зерна і вугілля, а також для завезення палива, техніки та БК.

Для охорони території та потенційних військових об‘єктів Кремль розселив своїх солдатів вздовж першої берегової лінії в районі пляжу “Піщаний”, що знаходиться у безпосередній близькості до порту.

Міністерство оборони Великої Британії оприлюднило карту бойових дій в Україні станом на 26 червня. Судячи з неї, окупанти на сході нашої країни ведуть наступ за кількома напрямками.

Карта була опублікована в офіційному Twitter британського міноборони. “Незаконне та неспровоковане вторгнення в Україну триває”, – йдеться в публікації.

Судячи з карти, ворог веде наступальні дії на Донбасі на кількох напрямках і продовжує атакувати з артилерії позиції захисників України та об’єкти інфраструктури.

Окупаційні війська РФ сконцентрувалися переважно на напрямку Слов’янська. Зокрема, вони намагаються наступати в напрямках населених пунктів Довгеньке та Мазанівка.

Також ворог намагаються оточити воїнів Сил оборони біля Лисичанська.

На напрямках Авдіївки, Курахового, Новопавлівського та Запоріжжя окупанти ведуть бойові дії та чинять вогненний вплив з метою сковування сил України та недопущення перекидання їх на інші напрямки.

Своєю чергою, аналітики Інституту вивчення війни наголосили, що військове командування України прагне координувати партизанів на окупованих територіях. Таким чином планується посилити тиск на загарбників.

Аналітики нагадали, що Український центр національного спротиву раніше закликав українців на окупованих територіях дотримуватися “кібергігієни”.

Зокрема, Київ прагне запобігти збору даних мобільного зв’язку та інтернету російськими спецслужбами, а також підвищити ефективність організації партизанських дій.

Громадян закликали знищити цифрові докази участі в партизанських діях, але не бути “надто стерильними”, щоб не викликати підозри.

Водночас окупанти на півдні України намагаються захиститися від українських контратак, зазначили в ISW.

Так, 25 червня війська РФ зосередилися на “захисті” окупованих кордонів та проведенні локальних атак з метою повернути втрачені позиції, проте їхні спроби були безуспішними.

Зазначимо, що Збройні Сили України обов’язково звільнять Херсонську область. Перші “видимі результати” контрнаступу на окупованій Херсонщині українці побачать, починаючи з серпня.

Контрнаступ на Херсон буде важким, але не неможливим. Про це в інтерв’ю Reuters заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Очільник ГУР МОУ заявив, що українці мають побачити “видимі результати” контрнаступу в окупованій Херсонській області вже в серпні. За його словами, контрнаступ на Херсон буде важким, але не неможливим.

Також Буданов переконаний, що Україна може здобути перемогу над Росією лише за допомогою військової сили.

“Ми не повинні чекати дива, що вони втомляться і перестануть хотіти воювати і таке інше. Ми відвоюємо свою територію внаслідок нашого контрнаступу”, – сказав він.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *