Прямо на засіданні G7! Путіна знuщилu – після 0бстр!л!в Києва, дuкт@т0ру кінець!

Президент США Джо Байден відреагував на новий ракетний обстріл Києва Російською Федерацією. Перед засіданням глави країн G7 він підкреслив, що РФ ще раз довела своє варварство, пише агентство Reuters.

“Це, скоріше, їх (росіян) варварство”, — охарактеризував він ранкові ракетні атаки по українській столиці.

Західні політики засудили обстріли Києва в неділю вранці російськими військами, назвавши такі дії “варварством” і “свідомою ескалацією” на тлі саміту “Великої сімки”.

Як передає Reuters, відповідаючи на питання про ракетні обстріли Києва перед зустріччю лідерів “Великої сімки”, президент США Джо Байден заявив:

“Це ще один приклад їхнього (Росії) варварства”.

Посол США в Україні Бріджит Брінк також заявила, що “обурена” повідомленнями про ракетні удари Росії по житловому будинку та дитячому садку в центрі Києва.

“Оскільки Кремль продовжує здійснювати невибіркові напади на цивільних України, Сполучені Штати та наші партнери будуть робити усе можливе для притягнення до відповідальності винних у звірствах”, – наголосила вона.

Своєю чергою прем’єр Великої Британії Борис Джонсон наголосив, що Захід повинен зберігати єдність на тлі російської агресії.

Колишній прем’єр-міністр Швеції, а нині співголова Європейської ради з міжнародних відносин Карл Більдт вважає обстріли Києва “свідомою ескалацією з боку Росії”.

“Важко сприймати ракетні обстріли житлових районів Києва цього ранку як щось інше, окрім свідомої ескалації з боку Росії та сигнал для сьогоднішнього саміту G7 в Ельмау”, – зазначив експолітик у Twitter.

Подібної думки дотримується і колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

“(Обстріл) – це “сигнал” і нагадування саміту G7 в німецькому Ельмау. Росія сьогодні – це хвороба, до якої слід відповідно ставитися. Ніяких компромісів чи переговорів. Просто заблокувати все, поки воєнна машина не видихнеться”, – написав він у соцмережах.

Нагадаємо, що У Києві близько 06:20 ранку неділі 26 червня пролунали вибухи, у 9-поверхівці російська ракета зруйнувала верхні поверхи, сталася пожежа.

Про це повідомили журналісти “Української правди”, мер столиці Віталій Кличко, ДСНС України, Повітряні сили.

Було чутно чотири вибухи. За словами Кличка, вибухи були в Шевченківському районі. Бригади швидкої і рятувальники одразу прибули на місце.

В двох будинках відбувалися порятунок і евакуація мешканців.

Як повідомила ДСНС, внаслідок обстрілу, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м

Під завалами були люди. Частину мешканців евакуювали, двох постраждалих госпіталізували.

Загинув чоловік, його дружину та 8-річну дитину врятували з-під завалів. Загалом ушкодження отримали 6 мешканців будинку.

Також ударом зачепило дитячий садочок. “Київводоканал” повідомив, що о 06:25 було зафіксовано різке зниження тиску в водопровідній мережі в Шевченківському, Святошинському, Подільському, Солом’янському, Голосіївському районах. За попередньою інформацією це пов’язано з вибухами.

Тим часом над Київською областю сили ППО збили ракету, повідомив голова ОВА Олексій Кулеба.

Як уточнили УП в пресслужбі Повітряних сил, вранці ворог випустив по Києву до 6 ракет. Обстріл вели з літаків Ту-95 і Ту-160 ракетами Х101 з району Каспійського моря.

А в суботу 25 червня Росія випустила по різних регіонах України 45 ракет, зокрема по Житомирській, Чернігівській та Львівській областях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *