Прямо на кордоні! Зеленський напружений: Росія нарощує війська! Танки та ракети, не допустити! Почалось

Росія знову стягує війська та техніку до кордону з Україною. Як інформує The Washington Post, це викликало стурбованість в офіційних осіб у США та Європі.

Чиновники, які анонімно спілкувалися з журналістами пов’язали ці події з квітнем 2021 року. Тоді дії Росії викликали різку міжнародну реакцію.

The Washington Post пише, що відновлення пересування російських військ біля українського кордону відбулося на фоні того, як Кремль зайняв жорсткішу позицію щодо України. Мовляв, російські офіційні особи, зокрема – Путін, впродовж останніх місяців посилили свою риторику, “нападаючи” на зв’язки Києва із Заходом. Крім цього, у ЗМІ звернули увагу на те, що війна на Донбасі, “переходить у нову стадію”. Адже 26 жовтня українські військові використали турецький безпілотник Bayraktar. ЗСУ вперше застосували цю технологію у бою, що викликало обурення у Москви.

Водночас, як зауважили в американському ЗМІ, особливо напруженими зараз є відносини між Москвою та НАТО. Адже на початку жовтня Росія призупинила свою місію у Брюсселі. Це відбулося після того, як Альянс видворив 8 членів російської місії через звинувачення в шпигунстві.

Чим займаються російські війська, які збираються біля кордону з Україною, поки що незрозуміло. Втім, як стверджує 24 канал, у соцмережах поширюють відео, на яких видно, як військові потяги та колони на півдні та заході Росії переміщують велику кількість військової техніки, зокрема – танки та ракети.

Річ у тім, що це не навчання. Це не схоже на тренування. Щось відбувається. Але що?, – зазначив Майкл Кофман, директор програми вивчення Росії аналітичної групи CNA.

За його словами, супутникові знімки свідчать про те, що сили 41-ї загальновійськової армії Росії, які зазвичай базуються у Новосибірську, не повернулися до Сибіру після навчань. Натомість вони об’єдналися з іншими російськими військами біля кордону з Україною.

Крім цього, Кофман повідомив, що перша гвардійська танкова армія Росії (елітний підрозділ, що базується під Москвою) також перекидає особовий склад та техніку в бік України.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *