Прогноз погоди на червень зітре гарний настрій від ослаблення карантину – все одно залишитеся вдома

Синоптики приголомшили новими даними

Синоптики дали прогноз на перший місяць літа – червень “потішить” нас великою кількстю дощів і гроз з градом.

Погода в Україні в червні буде теплішою, ніж зазвичай, опади будуть в межах норми, а ось гроз зі шквалами, сильними дощами і зливами в перший місяць літа буде більше, ніж в травні. Такий прогноз на перший місяць літа дав Український гідрометцентр.

У той же час, за прогнозами інших синоптиків і метеорологів, червень буде дощовим, періодично навіть з небезпечною погодою.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, середня температура в червні буде + 18 + 22 градуси, в горах – близько + 14 + 15. Така температура на 1-1,5 градуса вища за багаторічні. А ось опадів буде 43-90 мм, в Карпатах і місцями на Прикарпатті від 105 до 156 мм, що вважається нормою.

“У червні збільшується в порівнянні з травнем грозова діяльність, спостерігаються град, шквали, сильні дощі та зливи”, – відзначили синоптики Українського гідрометцентру.

Середньомісячна температура повітря в червні становить в нашій країні + 16 + 21 тепла (в горах – від +9 до +15).

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що червень, як і липень, будуть прохолодними, але не холодними. Дощі йтимуть часто в перші два місяці літа, а ось серпень буде посушливим і спекотним.

огода в Україні, фото: pixabay
погода в Україні, фото: pixabay

За словами географа-метеоролога Віри Балабух, літня погода буде відрізнятися різкими змінами синоптичної ситуації. Перепади температур будуть особливо сильними в червні.

“Ми будемо спостерігати різкі зміни погоди, як то кажуть, день – в майці, день – у фуфайці. Особливо це стосується червня”, – сказала Балабух.

Загалом,  літо 2020 року, на думку метеоролога, відзначиться дефіцитом опадів, але одночасно можливі періоди з сильними зливами, градом, шквалами і грозами.

дощі, фото: depositphotos
дощі

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *