Привід для вторгнення! Тисячі на кордоні: у Байдена не витримали – Путін зійшов з глузду. Це сталося

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може сфабрикувати привід для вторгнення на територію України.

Американські спецслужби визначили, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України. Ми бачили цей сценарій у 2014 році і вони готують його знову, – передає його слова видання Українська Правда.

Салліван зазначив, що Сполучені Штати “готові у будь-якому випадку”.

Водночас радник Джо Байдена зазначив, що США поки не мають підтверджень того, що Росія зважилася на військову агресію проти України. Щодо переговорів із Росією він заявив, що у США все ще вважають, що “шлях дипломатії може працювати”. При цьому, за його словами, США готові до будь-якого результату переговорів з Росією з питань безпеки у Європі.

Ми готові до будь-яких варіантів. Ми готові добиватися прогресу за столом переговорів. Ми готові робити необхідні та належні кроки для захисту наших союзників, підтримки наших партнерів та жорсткої відповіді на будь-яку неприкриту агресію, яка може статися (щодо України – ред.).

Варто зазначити, що сталось це на фоні відвертих невдач РФ у переговорному процесі з США.

Про такі результати переговорів кажуть усі сторони. І навіть самі росіяни визнають, що за усіма пунктами, які несуть пряму загрозу для України, вони не досягли жодного успіху.

Як прокоментував цей блок переговорів Александр Грушко, Росія стикнулася із “фундаментальною розбіжністю позицій” зі своїми візаві, через яку говорити про конкретику виявилося неможливо.

Зокрема, на пропозицію зупинити розширення Альянсу РФ отримала у відповідь не просто “ні”, а “одностайне ні”.

До засідання Ради Росія-НАТО у середу лишалася потенційна небезпека того, що від членів Альянсу одночасно із традиційними проукраїнськими голосами (як-от від держав Балтії та Центральної Європи) прозвучать також виступи з натяком на те, що “може, й варто поступитися”. Однак цього не сталося.

Навіть ті держави, які зазвичай називають серед скептиків євроатлантичної інтеграції України, на кшталт Німеччини, у своїх виступах підтримали позицію про неприпустимість російських вимог, про те, що жодних обіцянок нерозширення НАТО не буде, і навпаки – Альянс лишається прихильним до політики відкритих дверей.

Тому єдиним виходом який побачив для себе Путін у цій ситуації стала ескалація. Однак підготовка майбутньої агресії не пройшла непомітно. Російські спецслужби самі ж викрили перекидання військової техніки Росії на захід. Однак вирішили приховати цей факт, засекретивши пересування поїздів, які її перевозять.

Про це розповів засновник Conflict Intelligence Team Руслан Левієв у своєму твітері. Саме ФСБ засекретила поїзди, що перевозять військову техніку, але це дало деякі плюси нам. Тепер, якщо ми пробиваємо вагон за його номером через базу РЖД і бачимо лише попередній, “цивільний” рейс, ми розуміємо.

Ага, ми потрапили у ціль, значить цей потяг зараз везе військову техніку, – наголосив він.

Він додав, що військові користуються звичайними цивільними вагонами та платформами. Значна частина техніки виступає за габарити платформ.

Крім того Російські військові розпочали перекидання живої сили та техніки з Сибіру та Далекого Сходу до окупованого Криму, а також у прикордонні з Україною регіони Росії, повідомляє розслідувальна група Conflict Intelligence Team (CIT).

Як зазначається в телеграм-каналі групи, аналітики виявили в соціальних мережах «безліч відео, де військова техніка відображена на автошляхах, у процесі навантаження на залізничні платформи та на ешелонах, що рухаються на захід». У CIT встановили, що більшість записів зроблено у Східному Сибіру та на Далекому Сході, зокрема, в Бурятії та Приморському краї.

Фахівці CIT зазначають, що разом із технікою в пасажирських та товарних вагонах пересувається особовий склад військовослужбовців, однак точну кількість військових встановити поки що не вдалося.

Як стверджують українські військові, Москва сконцентрувала вже 122 тисячі військовослужбовців за 200 кілометрів від кордонів з Україною.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *