“Питання знесення цеху заводу «Більшовик» є актуальним. Але… Є реальна площина, де можна покращити життєдіяльність міста”

В п’ятницю ввечері був спантеличений не менше за Головного Реформатора щодо обсягу завдань, які поставили перед ним мери міст на Свободі Слова з Шустером.

Безумовно, питання знесення цеху заводу «Більшовик» для завершення Шулявської розв’язки є актуальним. Актуальним для містян і для забудовників теж. Бо там звільниться місце не лише для з’їзду, але й для чергового бізнес-центру.

Ще можна було б у пакеті вирішити питання дозволу Києва на будівництво двох розв’язок на житомирському напрямі. На це рішення чекають кияни вже понад три роки. І ці розв’язки суттєво скоротили би навантаження на одну з ключових транспортних артерій міста.

Але…

А ось реальна площина, де можна суттєво покращити життєдіяльність міста – це перетворення вбитих електричок в межах міста і приміському сполученні на комфортні і швидкісні S-бани. З більшою кількістю зупинок, вищою в рази швидкістю і прискоренням (як у потягах метро), більшою кількістю і ширшими виходами в вагонах для зручності пасажирів, вай-фаєм, кондиціонером, туалетом, місцем для багажу і велосипедів.

Для цього потрібно не так вже й багато: посадити за стіл переговорів місто, Укрзалізницю і Крюківський завод.

І через 1-2 роки отримати цілком нову якість перевезень для жителів міста.

А паралельно можна очистити публічні закупівлі від корупції.

Це відкриє шлях і до інших позитивних змін.

Красива теорія?

” alt=”” aria-hidden=”true” />

За матеріалами зі сторінки Володимира Омеляна 

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *