Пішли у наступ! Зривають всі домовленності: блокують ТКГ. Ситуація напружена – відповідь буде!

Росія заблокувала роботу гуманітарної робочої групи у Тристоронній контактній групі.

Як передає Укрінформ, про це 14 вересня на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив представник Окремих районів Донецької області України у ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

Він зазначив, що Москва зараз заблокувала роботу гуманітарної робочої групи у ТКГ, «відправивши туди терористку Пирогову, присутністю якої раніше блокувала роботу політичної робгрупи». Але, розблокувавши роботу політичної групи, представники Москви у ТКГ фактично зривають тепер обговорення необхідних питань.

«Розблокувати процес роботи групи не означає почати працювати. І тут найцікавіше – основні зусилля Москви і її маріонеток з Донецька і Луганська сьогодні були спрямовані на те, щоб зірвати обговорення і, відповідно, подальшу імплементацію горезвісної «формули Штайнмаєра», – написав журналіст.

Він зазначив, що на обговоренні цього питання наполягала Україна і модератор від ОБСЄ, але протилежна сторона заявляла, що це питання другорядне і вони хочуть обговорювати якийсь «план дій», представлений ОРДЛО, а не формули або закони.

«Останнє зрозуміло – обговорення Києвом «плану дій» ОРДЛО означатиме визнання їхньої суб’єктності на переговорах, хоча, вони не є ні стороною конфлікту, ні членом ТКГ. Цього Москва тільки й домагається вже 8 рік. Але те, що вони так демонстративно «забивають» на «формулу Штайнмаєра», до прийняття якої закликають Берлін і Париж, – це вже привіт Європі», – поскаржився Гармаш.

Він переконаний, що представники Росії також відкрито ігнорують міжнародне право, коли розглядають створення можливості для жителів ОРДЛО брати участь у майбутніх виборах до Держдуми.

«Вони і поза ТКГ «забили» і на Європу, і на все міжнародне право. А як ще розглядати створення можливості і заклик прийти і «проголосувати» на виборах до Російської Держдуми в «інфоцентрах», розташованих на території України? Яка дипломатія може бути з людьми, яким на все начхати, для яких не існує жодних правил?, – категорично заявив Гармаш.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні виборів до Державної думи Росії, які відбудуться 17-19 вересня, в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) зафіксована масова видача паспортів РФ. Це робиться для того, щоб залучити до виборів якомога більше жителів тимчасово окупованих територій.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *