Переговори між РФ і Україною! Гуманітарні коридори та «тиша» під час евакуації. Перші результати!

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк розповів про перші результати другого раунду переговорів між Росією та Україною.

За його словами, під час другого раунду переговорів між Україною та Росією не вдалося досягти результатів, на які розраховували. Проте сторони змогли домовитися щодо гуманітарного аспекту.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк додав, що наразі чимало українських міст оточені й там складна ситуація з продуктами, медикаментами та можливістю евакуацію. В офіційному комюніке сторони погодили спільне забезпечення гуманітарних коридорів для:

  • евакуації мирного населення,
  • доставлення медикаментів та продуктів у місця, де відбуваються найзапекліші бої.

Подоляк наголосив, що є можливість тимчасового припинення вогню на період здійснення евакуації. Важливо, що стосується лише тих секторів, де будуть знаходитися гуманітарні коридори. Він також додав, що найближчим часом вони планують створити спеціальні канали зв’язку та взаємодії, а також – сформувати необхідні логістичні процедури. Сторони також домовилися провести третій раунд переговорів якомога швидше.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має припинити бомбардування українських міст, перш ніж можна буде розпочати змістовні переговори щодо припинення вогню. Він сказав про це в інтерв’ю Reuters і CNN 1 березня.

Як повідомила пресслужба президента, Зеленський наголосив, що не побачив конкретики від першої зустрічі української і російської делегацій, яка відбулася в районі кордону України та Білорусі.

Але щоб робити кроки вперед, треба, щоб хтось робив кроки назустріч, – додав він.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *