Пенcioнерів пpосять нe зaлишати гpоші на каpтці. Попеpедьте pідних

Пенсіонерів в Україні просять не лишати гроші на банківських картках, а по можливості – одразу їх знімати.

Чому так, розповідала заступниця голови Мінсоцполітики Дар’ю Марчак в ефірі Телемарафону.

Чому краще не зберігати гроші на пенсійній картці.

Пенсійна картка не підходить для зберігання заощаджень. Якщо є бажання накопичити гроші, краще вибрати окремий депозитний рахунок.

Неактивний рахунок.

Річ у тому, що якщо кошти залишаються на карті, з неї не знімаються, не витрачаються і не переказуються, ПФУ припиняє нарахування виплат.

Пенсію можна втратити за півроку бездіяльності з рахунком. Виплату перестануть нараховувати, а сам рахунок просто заблокують.

Правило поширюється не лише на власників карток, а й на пенсіонерів, які одержують свої пенсії безпосередньо через Укрпошту. Якщо протягом шести місяців вони не приходять за своїми грошима, нарахування припиняються.

Вважається, що пенсіонери, які півроку не звертаються по кошти на проживання, могли померти. Відсутність активності на карті призводить до висновку, що громадянинові вже не потрібні гроші, тому їхня виплата припиняється.

Варто зазначити, що цей механізм, згідно з чинним законодавством працює давно. За словами Марчак, це не означає, що людина не має прав на пенсію. Це означає, що пенсія акумулюється на рахунках Пенсійного фонду, але поки що не перераховується на картку людини.

“Коли людина відновлює можливість отримувати свої гроші, ці гроші її чекають.

Чекають не більше 3 років, але станом на зараз цей строк для тих людей, які отримували пенсії на тимчасово окупованих з 24 лютого 2022 року територіях, поки не є актуальним”, – додала перша заступниця міністра.

Шахрайські дії з рахунками.

Друга причина – шахрайські дії з рахунками. Дуже багато випадків, коли аферисти крадуть кошти з карт пенсіонерів, а ті потім скаржаться на це у ПФУ та банки.

Потім з’ясуються, що гроші списані за покупки в магазинах чи в інших закладах – без згоди власників. Тому не варто надовго залишати гроші на картці – їми можуть заволодіти шахраї.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *