Окупантів р0збили у Сєвєродонецьку! Наступ обернувся катастр0ф0ю: прямо в місті – ЗСУ пох0вали всіх!

Джерело повідомило про великі втрати росіян у Сєвєродонецьку

Нова спроба повністю захопити Сєвєродонецьк обернулася великими втратами для російських військових.

Угруповання військ РФ і “ЛНР” спробувало здійснити нову спробу захоплення Сєвєродонецька, продовжуючи зазнавати тяжких втрат. Протягом доби тривали бої за центральну частину міста, в ході яких підрозділи російської армії, а також мобілізовані на території так званої ЛНР, втратили кілька десятків людей убитими та пораненими. Про це із посиланням на військові джерела повідомляє журналіст Роман Цимбалюк. У своєму телеграм-каналі він зазначив, що в ході зазначеної спроби штурму у російської сторони понад 13 військовослужбовців загинуло та понад 19 поранено, зокрема військовослужбовця 7-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 08807, Брянка, Красноярський край РФ) Олексій Ужердов .

Цимбалюк також повідомив, що підтверджується інформація щодо участі у бойових діях на стороні України колишніх військовослужбовців російської армії.

“Група військовослужбовців 14-ї окремої бригади спеціального призначення (в/ч 74854, Хабаровськ) після звільнення з військової служби після закінчення контракту переїхала зі своїми сім’ями до Києва і зараз воює у складі Сил оборони України. Колишні товариші по службі цієї групи людей розділилися на два табори: одні вважають їх зрадниками і бажають їм смерті, а другі вважають, що вони зробили правильно, і раз вийшло в одних, то й інші можуть наслідувати їхній приклад”, – зазначив Цимбалюк.

Таким чином Діючи від оборони, ЗСУ завдають тяжких втрат російським військовим, які просуваються не тільки вкрай повільно, але і з великою кількістю жертв зі свого боку.

Україна в боях проти російської армії використовує тактику, яка змушує росіян нести якомога важчі втрати в живій силі та техніці, зберігаючи при цьому власних військових. Таким чином, українська армія вимотує противника, який змушений боротися на відкритій місцевості проти добре укріплених позицій ЗСУ. Про це заявив італійський військовий аналітик, експерт із сухопутних сил та артилерійських систем НАТО Томас Тайнер. На своїй сторінці у соціальній мережі Twitter він зазначив, що бачить у соціальних мережах велику кількість людей, які стривожені поточною ситуацією на Донбасі. Він наголошує, що на противагу цьому військові спокійно ставляться до тактики поступового відходу ЗСУ на найзапекліших ділянках фронту, оскільки розуміють суть того, що відбувається.

“Я бачу багато людей у ​​“Твіттері”, стривожених поточною ситуацією на Донбасі. Я не знаю жодного військового, якого б непокоїла поточна ситуація на Донбасі. Корпус Наполеона пройшов 110 км за два дні… росіяни навіть за тиждень не можуть просунутися більше ніж на 1 км”, – зазначив він.

Тайнер підкреслив, що діючи від оборони ЗСУ завдають тяжких втрат російським військовим, які просуваються не тільки вкрай повільно, але і з великою кількістю жертв зі свого боку.

“Мета – вбити якнайбільше росіян з найменшими втратами. Ви отримуєте найкращий коефіцієнт убивств, коли росіяни знаходяться на відкритому просторі і далеко від ваших власних позицій. Коли росіяни підійдуть надто близько, відступайте, повторіть “полоскання”. Жодна позиція не варта того, щоб її утримувати за будь-яку ціну”, – наголосив експерт.

Тому Військовий експерт Олег Жданов вважає, що ситуація на східному фронті має змінитися найближчими днями.

Збройні сили України можуть утримати Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ситуація на Донбасі має змінитися найближчими днями-двома на користь української армії, оскільки противник почне відчувати проблеми з нестачею боєприпасів. Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу “Україна 24”. Аналітик нагадав, що останнім часом українська армія добре попрацювала над знищенням складів із боєприпасами російських військ. Незабаром це позначиться на активності російської артилерії та піхоти. Остання не йде у бій без підтримки артилерії, зазначив співрозмовник.

“У цьому буде наша перевага. Чому й кажуть, що це буде важкий та вирішальний тиждень”, – пояснив експерт.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *