Новий міністр культури Ткаченко з “1+1” дав зелене світло санкційним акторам Путіна – “Це не привід забороняти”

Міністр заявив, що санкції щодо деяких російських акторів було запроваджено необгрунтовано

Новопризначений міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що заборона іноземним акторам на в’їзд до України не може бути автоматичною підставою для заборони демонстрування фільмів з їх участю.

Про це міністр заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Олександр Ткаченко, фото Знай.uа
Олександр Ткаченко, фото Знай.uа

“По-перше, я вважаю, що санкції було введено необґрунтовано. По-друге, давайте розрізняти. Є заборона в’їзду. Яким чином заборона в’їзду може стосуватися аудіовізуального продукту? Я багато разів питав це у керівників колишньої влади… На мій погляд одна справа, коли є порушена кримінальна справа проти когось, наприклад, Охлобистіна, Пореченкова – тоді це повинно стосуватися так званих “чорних списків”. Інша справа, коли автоматом всі ці люди заносяться в “чорні списки”, і сотні годин аудіовізуального продукту, в тому числі фільм Романа Балаяна, кладуть на полицю”, – заявив Ткаченко.

Відомо, що так міністр прокоментував виключення російського актора Федора Добронравова з переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України. Глава міністерства підкреслив необхідність розібратися з цим питанням — щоб внесення в подібні “чорні списки” було прозорим і зрозумілим.

“На мою думку, тільки той факт, що комусь заборонено в’їзд, не може одночасно служити підставою для того, щоб фільми, в яких брали участь ці люди, було заборонено”, – додав міністр Ткаченко.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *