Ніна давно підозрювала, що у чоловіка з’явилася коханка, але не думала, що все так серйозно. 31 грудня він збирався у “відрядження”

Стас прокинувся раніше, і відразу ж почав збиратися на роботу. Дружина вже заварювала каву і робила бутерброди коханому чоловікові.

– Ніночко, ти коли небудь відпочиваєш? Я лягав, ти на кухні була, прокинувся, а ти знову тут! – чоловік поцілував дружину, і сів снідати.

– Відпочиваю. Звичайно відпочиваю, – сказала Ніна, і сіла навпроти чоловіка. – Сергійко просив салют новорічний купити. Купиш? Я в них не розумію нічого.

– Дорога, пробач. Зовсім з голови вилетіло … Я сьогодні в обід їду у відрядження.

– Яке відрядження? Сьогодні 31 грудня, ти нічого не плутаєш?

– Ні. Дорога не близька, другого січня буду на місці, – Стас опустив очі, і залпом допив каву.

Ніна мовчки вийшла з кухні. Жінці не хотілося, щоб чоловік бачив її сльози. Вона давно підозрювала, що у чоловіка з’явилася коханка, але не думала, що все так серйозно.

Чоловік став одягатися наспіх, як ніби-то боявся, що його не випустять з дому, або закриють в кімнаті.

– Тату, купи великий феєрверк, запустимо вночі! – з кімнати вийшов заспаний син.

– Синку, пробач, але я у відрядження – тихо сказав Стас, і швидко вийшов з квартири.

Настрій був кепським. Чоловік відчував себе мерзенним зрадником. Він уже який місяць розривався між Мариною і сім’єю. Чим вона так зачепила його, він і сам не розумів. Стас не міг обійтися без неї жодного дня. Ця бісова, звабити його, і повністю заволоділа волею молодого чоловіка.

Вчора, Марина поставила Стасу ультиматум: якщо вони не зустрінуть разом Новий рік, то їхнім стосункам прийде кінець. Чоловік не міг допустити цього, тому довелося пожepтвувати своєю сім’єю.

Закінчивши швидше справи на роботі, Стас купив шампанське і сівши за кермо, поїхав за місто до Марини. Дівчина радісно зойкнула, і повисла у нього на шиї.

– Як же я рада! До останнього не вірила, що ти приїдеш! – вимовила щаслива жінка. – Проходь у вітальню, я замовляю їжу з ресторану, не хочеться весь день крутитися біля плити.

Стас сів навпроти каміна, і включив телевізор. Закривши очі, чоловік поринув у спогади зі свого дитинства. Він згадав, як його батько пішов по ялинку до лісу, в переддень Нового року. Стас весь вечір прочекав його, так і заснув біля вікна. Мати в цей час мовчки витирала сльози.

Батько прийшов на наступний день, без ялинки. Вони довго сварилися з матір’ю, а Стас так і не зрозумів, що сталося. Зате зараз, він прекрасно все розумів.

До кімнати увійшла Марина, і наповнила келихи шампанським.

– За нас! – промовила жінка. – Я замовила піцу і суші. Через кілька годин під’їдуть Люська з Танею, підемо запускати салют.

«Салют … Сергій теж просив салют. Що ж я творю?»- подумав чоловік.

Стас уважно дивився на Марину, і не розумів, що він тут робить. Вдома, його Ніна, наготувала купу чудових страв. Синочок чекає його з подарунками і феєрверком. «А я сиджу тут, з цієї пустушкою. Чекаю якусь Люсю і Нюсю»- розмірковував він.

– Дорогий, сподіваюся, ти в ювелірному вибирав мені подарунок?! – Марина стиснула силіконові губи, і якось по-ідіотськи захихотіла.
Стас розумів, що з кожною хвилиною, вона дратує його все більше і більше.

– Вибач. Зовсім забув. Зараз мотну швиденько в магазин! – чоловік схопився, і побіг в машину.

Заїхавши в магазин, Стас купив гарний кулон дружині, синові величезну електромашину, про яку хлопчисько мріяв давно, і поїхав додому. Його телефон безперебійно дзвонив. Це Марина не давала йому ні хвилини спокою. Взявши телефон в руки, чоловік жбурнув його з вікна автомобіля, і поїхав до свого дому.

Стас тихо відчинив двері і ввійшов до передпокою. Сергій сидів біля телевізора, а Ніна на кухні.

– А ось і я! – крикнув чоловік.

– Тато! Татко! Як добре, що ти вдома! Ми будемо святкувати Новий рік? – закричав на радощах син.

– Звичайно, синку. І святкувати будемо, і салют запускати! – чоловік взяв Сергійка на руки, і закрутив у повітрі.

– Стасе? Ти не поїхав? – з кухні вийшла Ніна. Чоловік зазначив, що очі її були заплакані.

– Вдома буду. В останній момент все скасувалося! – посміхнувся Стас, і простягнув дружині подарунок. – Більш того, я вирішив взяти відпустку на кілька тижнів. Поїмо на гірськолижний курорт, давно вже не відпочивали всією сім’єю.

– Дякую любий! – прошепотіла Ніна. – Зараз будемо на стіл накривати. Я наготувала скільки всього, а їсти нікому.

– Як це немає кому? – засміявся Стас. – Зараз ми з Сергійком все з’їмо!
Чоловік обійняв дружину з сином, і зітхнув з полегшенням: «Як же добре, що я зараз вдома зі своїми рідними людьми!»

Автор – Мілана Лебедєва
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *