Нідерланди продають картоплю, призначену для картоплі-фрі в Україні, замість утилізації

Як уже повідомляв EastFruit, в зв’язку з закриттям ресторанів, кафе і готелів, в Нідерландах і Бельгії зупинилися підприємства по виробництву картоплі фрі. При цьому обидві країни не знають, що робити із залишками картоплі, який не був перероблений.

Учасники ринку оцінювали залишки картоплі, який призначався для переробки в Бельгії і Нідерландах в 2 млн. Тонн. Нідерланди повідомили про виділення 50 млн. Євро для підтримки постраждалих від ситуації виробників і переробників картоплі

Однак голландська картопля не пропадає марно – її вже активно постачають на ринок України. Незважаючи на те, що ці сорти йдуть виключно на переробку для виробництва картоплі-фрі, український споживач цими нюансами не сильно цікавиться. Картопля з Нідерландів в Україні добре продається, так як вона має високі якісні параметри, а її ціна порівнянна з цінами на українську картоплю. Це дуже вигідно нідерландським постачальникам, адже інакше картопля довелося б утилізувати, або, іншими словами, просто викидати.

Сорти картоплі, яку використовуєть для виробництва замороженої картоплі-фрі в Нідерландах, насправді, мають прекрасні смакові якості, колір і добре утримують форму при обсмажуванні. Але в Нідерландах та інших країнах ЄС її продати складно, тому що бульби такої картоплі занадто великі. Це важливо для отримання картоплі-фрі великої довжини. Однак українські споживачі вважають, що, чим більше розмір бульби, тим вище якості. Тому голландська картопля продається навіть краще, ніж український.

В середньому українські оптовики за втрачену картоплю з Нідерландів просять близько 30-35 центів США за кг (8-9 грн / кг) картоплі при доставці його до Києва. На ринку також є пропозиції про постачання картоплі з Нідерландів під замовлення. При цьому ціни на картоплю в Україні залишаються стабільними, а попит споживачів починає перемикатися на ранній (молодий) картопля, яка вже надходить на ринок.

За матеріалами east-fruit

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *