Москва в ауті, її посол влаштував істерику: Генасамблея ООН прийняла третю, дуже жорстку резолюцію по Криму

Пізно ввечері в суботу, 22 грудня, Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна». «За» проголосували 65 держав-членів, «проти» — 27, 70 делегатів утрималися, зазначають Патріоти України.

Це вже третя ініційована України резолюція ООН про стан прав людини в Криму за останні три роки. Перші дві були прийняті Генасамблеєю 2016- го і 2017 го року. У цьому році документ містить цілий ряд нових статей. Наприклад, чітко визначається, як правильно зараз називати Крим у всіх документах ООН.

«(Генеральна асамблея.-ред.) Закликає всі міжнародні організації та спеціалізовані агентства Організації Об’єднаних Націй користуватися формулюванням «Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, Україна, тимчасово окуповані Російською Федерацією» коли мова йде про Крим в їх офіційних документах, комунікаціях і публікаціях, включаючи ті, в яких йдеться про статистичних даних РФ», — сказано в документі.

У резолюції також поіменно згадуються політв’язні Олег Сенцов, Володимир Балух та Емір-Усейн Куку.

«(Генеральна асамблея, висловлюючи.-ред.) Глибоке занепокоєння повідомленнями про те, що з 2014-го року влада Росії використовує тортури, щоб одержати подальші показань в політично мотивованих переслідуваннях, включаючи справою українського режисера Олега Сенцова, висловлюючи глибоке занепокоєння наступними затриманнями і арештами Росією українських громадян, включаючи Володимиром Балухом і Еміром-Усеін Куку», — йдеться в документі.

Зазначається, що резолюції ООН вкрай рідко містять імена політв’язнів. Серед останніх відомих випадків в історії організації — згадка дисидентів Нельсона Мандели (ПАР) і Аун Сан Су Чжі (М’янма).

Резолюція також закликає забезпечити права людини і базові свободи незаконно ув’язнених в окупованому Криму і на території Росії політв’язнів, включаючи право на медичну допомогу, доступ лікарів та фахівців міжнародних організацій, зокрема, Червоного Хреста і Європейського комітету з питань запобігання катуванням, для перевірки стану здоров’я затриманих .

Вперше резолюція ООН закликає дотримуватися Правил Нельсона Мандели щодо українських політв’язнів в РФ і окупованому Криму.

«(Генеральна асамблея закликає — «Апостроф».) Дотримуватися, відповідно до міжнародного права, прав українських в’язнів і заарештованих в Криму і Російської Федерації, до їх звільнення, особливо тих, які оголосили голодування, закликає поважати Мінімальні стандартні правила поводження з в’язнями (Правила Нельсона Мандели)», — йдеться в резолютивній частині документа.

Документ також закликає надати, відповідно до Віденської Конвенції, доступ до всіх українських політв’язнів в окупованому Криму і РФ Український консулам і омбудсмену.

У свою чергу заступник постійного представника Росії при ООН Геннадій Кузьмін, виступаючи на засіданні ГА, назвав цей документ «суто антиросійським, фальшивим, лукавим і безглуздим за своїм змістом», передає ТАСС.

Як повідомляв «Апостроф», 18 грудня Генеральна Асамблея ООН прийняла ініційовану Україною резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, районів Чорного та Азовського морів».

Джерело:bn24.biz.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *