Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що зарплата лікарів має бути не менше 25 тисяч гривень

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що заробітна плата лікарів повинна складати як мінімум 25 000 гривень на місяць. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.

“У нас це передбачено законом про державні медичні гарантії, де написано: 250% від середнього рівня зарплати на липень минулого року. Якщо ми тримаємося за це, то зарплата повинна бути не менше 25 000 гривень у перерахунку на ціни 2019 року…”, — сказав Степанов.

Він додав, що не розуміє, чому той, хто приходить на посаду прокурора, отримує відразу 25 000, в той час як лікар отримує 4 500. Водночас він зазначив, що не проти такої зарплати для прокурорів, просто хоче таку ж зарплату і для лікарів. Степанов сподівається, що в наступному році витрати країни на медицину становитимуть 6% від ВВП.

“Мінімальний відсоток на медицину в Європі — це 6% в Болгарії. Я вважаю, що ми з цього маємо починати. Я практично впевнений, що я зможу це зробити, і є підтримка президента, тому, сподіваюся, в наступному році у нас має бути 6% ВВП. Я думаю, що наведу аргументи, у тому числі і народних депутатів, щоб нам виділили саме цю суму”, — вважає Степанов.

Раніше міністр повідомляв, що три області не відзвітували в поставлений термін про ситуацію з виплатами надбавок у розмірі 300% окладу за березень медпрацівникам, які борються з коронавірусом. Президент України Володимир Зеленський пригрозив звільнити глав областей, в яких медики не отримають належні надбавки.

За матеріалами INFORESIST

Джерело: marik.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *