Михайло Федоров : ” Ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на 300 млн гривень..”

Ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на 300 млн гривень. Усі тендери направлені на перевірку документів. Експертиза буде проведена протягом тижня. Водночас тендери залишаються активними. Сьогодні провели спільний брифінг з Служба безпеки України та Міністерство освіти і науки України.

Шахраї, називаючись представниками членів Уряду, почали домовлятися про розподіл по областях переможців закупівель з подальшим отриманням 30% «відкатів». Сума, яку могли отримати організатори змови, — 300 млн грн.

Наша мета — забезпечити кожного вчителя ноутбуком та зробити освітній процес цифровим і доступним. Ми створили прозорі та справедливі умови, а кожен українець може дізнатись деталі проведення закупівель. Створили публічний дашборд. З його допомогою ми вже викрили зловживання субвенцією: знайшли і скасували тендери, які були написані під конкретного постачальника. Завдяки цьому зберегли 8 мільйонів гривень державі. Загалом контроль субвенції дозволить заощадити більше ніж 100 млн гривень або додатково забезпечити 5000 вчителів ноутбуками.

 

Закликаємо кожного з вас разом з Мінцифрою контролювати перебіг субвенції «Ноутбук кожному вчителю». Стежте, як проводяться тендери на купівлю ноутбуків. Яка частина фінансування місцевих бюджетів? Які оголошені торги? Яка прогнозована вартість? Яка кількість ноутбуків для вчителів? Усе на дашборді → https://thedigital.gov.ua/projects/notebook_coverage

Цифрові інструменти допомагають боротись з корупцією та створювати справедливі умови. Ми не дамо ні чиновникам, ні шахраям наживатися на державних коштах, які виділені на допомогу вчителям та дітям. Я особисто та вся команда Мінцифри будуть відстежувати та припиняти подібні випадки.

За матеріалами Михайло Федоров

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *