Мерія Херсона сильно відповіла Путіна на “споконвічно російські території

Міський голова Херсона разом з 33 депутатами міськради жорстко відповіли Володимиру Путіну на його мантру про “споконвічно російських територіях”, якими, на думку російського гаранта, є південь і південний схід України.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко вважає, що не можна залишати без відповіді слова, привселюдно сказані Путіним, про те, що південний і південно-східний регіон України є “споконвічно російськими територіями”, передає сайт міськради.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на marik.co.ua

Це фраза, вимовлена ​​Путіним на його недавній великій прес-конференції, звернула на себе увагу не тільки політиків, а й людей, далеких від політичної тусовки. Путін вже не приховує своїх імперських замашок і привселюдно оголошує, куди ще тягнуться його амбіції. Це можна було б вважати мріями старіючого “наполеона”, якби він не був наділений реальною владою. А тому “мрійнику” потрібно дати зрозумілу відповідь, щоб він навіть і не думав про подальше “збирання земель”.

“Я вважаю, що на такі заяви треба реагувати. Ми два десятиліття закривали очі на те, що вони називали Крим російським, і марно. Тому що збоченці тим і відрізняються від нормальних людей, що не тільки фантазують, але і втілюють свої мрії в реальність . І їм все одно, що ці мрії обертаються кошмаром для всіх інших “, – пише Миколаєнко.

Далі міський голова нагадує те, що “споконвічно російські території” – це всього лише підмосковні болота. А все, що знаходитися за їх межами, було видобуто московитами підлістю і жорстокістю. “Ця імперія стоїть на кістках”, – зауважує Миколаєнко. Причому на кістках багатьох народів, включаючи також і українців, зауважує мер.

Українцям варто про це пам’ятати, коли вони стикаються з чим-небудь російським. Неважливо з чим: перекрученою історією, сучасною пропагандою, навіть – шоу-бізнесом. Бо насіння розкладання і помилкової манії величі посіяні російськими предками-поневолювачами в усьому. “Причорномор’я настільки прекрасне і далеке від московських боліт, що мені важко уявити собі, як Путіну могла прийти така думка, що Росія має до нас якесь відношення.

Південь України – етнічно, ментально, географічно, культурно – український. Завжди був українським і буде тоді, коли Росії вже не буде “, – підводить риску під своєю заявою херсонський мер. Свої підписи під заявою градоначальника залишили 33 депутата.

Нагадаємо, глава українського МЗС Вадим Пристайко, у вишуканій манері справжнього дипломата, відповів Путіну, що історія – ненадійний порадник в політичних справах. І що зазвичай до історії апелюють тоді, коли нема чого більше сказати. Більш категоричним був в своїх висловлюваннях колишніх глава РНБО Олександр Турчинов, якому вже не потрібно дотримуватися етикету. Він заявив, що якщо від Москви відокремити ті землі, які були завойовані нею і поневолені завдяки брехні, крові і зради, то залишиться площа, не більше Московської області. У свою чергу, опозиційний російський блогер Ель Мюрид стверджує, що Путін катастрофічно втрачає владу, і прагнучи її за всяку ціну утримати, він вдається і до таких реваншистських висловлювань.

Джерело: miysvit.pp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *