Медведчук вважає, що переговори по Донбасу у “будапештському форматі” не наблизять мир

Переговори з Донбасу «будапештському форматі» не допоможуть ні на йоту просунутися в питаннях досягнення миру в даному регіоні. Про це в кулуарах Верховної Ради заявив голова Політради партії «Опозиційна платформа – За життя», народний депутат Віктор Медведчук.

Раніше перший заступник глави делегації України в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Олексій Резніков наполягав на тому, що для відновлення територіальної цілісності і забезпечення гарантій незалежності України необхідно повернутися до Будапештського меморандуму 1994 року і розпочати проведення відповідних консультацій без участі Російської Федерації.

«Пан Резніков розповідає чергові казки: давайте домовлятися, ми будемо вести переговори з кандидатами з США, які входили до домовленості щодо підписання Будапештського меморандуму… Яка різниця ‒ домовлятися з США, Британією, або домовлятися з переселенцями, або домовлятися з тими людьми, які можуть, з їх точки зору, представляти Донбас, але живуть сьогодні в Києві?» – дивується Медведчук.

Народний депутат переконаний, що ні США, ні Великобританія не можуть припинити обстріл на Донбасі і повернути Донбас до складу України.

«Хто вирішить проблему на Донбасі? Хто буде приймати рішення, які можуть спричинити світ? Хто може зробити так, щоб припинилися обстріл і припинився вогонь з того боку? Хто може зробити так, щоб виконати Мінські угоди і Донбас зміг повернутися в Україну, а Україна на Донбас? Природно, що ні Британія, ні США цього зробити не можуть. Так, вони можуть впливати. Але якщо мова йде про вплив на Росію, то на Росію впливають вже багато років, поки результату ми не бачимо. Більш того, ми знаємо ставлення Росії до подібного впливу. Але в питаннях миру ми не просунемося ні на йоту», – пояснив свою точку зору Віктор Медведчук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *