Контрнаступ ЗСУ! Джонсон розповів – рф в паніці. План провалився, це поразка!

За тими даними, якими володіє військова розвідка Великобританії, російські війська, які мають ті ресурси, якими володіють зараз, втратять наступальну силу.

Тому найближчими кількома місяцями наступ Росії в Україні сповільниться. Отже, перед українською армією за кілька місяців відкриються великі можливості розпочати свій контрнаступ.

Про це заявив прем’єр-міністр Борис Джонсон в інтерв’ю групі європейських газет, повідомляє Reuters.

За словами Джонсона, сили путіна просуваються на Донбасі, сіючи руйнування, але ціною великих втрат солдатів та зброї.

“Проте наша служба військової розвідки вважає, що в найближчі кілька місяців Росія може дійти точки, в якій більше не буде жодного руху вперед, тому що вона вичерпає свої ресурси”, — сказав Джонсон.

Він повідомив, що на саміті “Великої сімки” в Німеччині він аргументуватиме те, що українцям потрібно допомогти переламати динаміку.

“Оскільки українці спроможні розпочати контрнаступ, його потрібно підтримати. Технікою, яку вони вимагають від нас”, – додав він.

На запитання, як виглядатиме перемога України чи поразка Путіна, Джонсон відповів: “Щоб ми хоча б відновили статус-кво, який був до 24 лютого, і щоб російські війська були відкинуті з районів, у які вони вторглися”.

Раніше британська розвідка повідомила, що Росія, швидше за все, готується спробувати перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів.

Розвідка наголошує: сильні обстріли на Донбасі продовжуються, оскільки Росія прагне оточити район Сєвєродонецька через Ізюм на півночі та Попасну на півдні.

Відзначається, що здатність обох сторін формувати та розгортати резервні підрозділи на фронті, ймовірно, стає все більш важливою для результату війни.

Окремо британська розвідка описує ситуацію з втратами у лавах самопроголошеної “ДНР”.

Російська влада не публікувала дані про загальну кількість військових втрат в Україні з 25 березня. Проте сама псевдореспубліка станом на 16 червня визнала 2128 військовослужбовців загиблими та 8897 пораненими з початку 2022 року.

“Рівень втрат “ДНР” еквівалентний приблизно 55% їх початкової чисельності, що підкреслює надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі. Висока ймовірність того, що сили “ДНР” оснащені застарілим озброєнням та технікою”, – констатує розвідка.

У росії можуть зважитися на оголошення загальної мобілізації в регіонах, оскільки окупанти зазнали в Україні величезних втрат, а в армії не вистачає особового складу. Однак проти цього активно виступає президент росії володимир путін.

Про це нещодавно повідомляло американське видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Так, кілька високопоставлених європейських чиновників розповіли, що росія намагається знайти живу силу і нове озброєння скрізь, де це можливо. Щобільше, росії незабаром доведеться уповільнити операції на фронті, щоб провести велике перегрупування військ.

Також росія може зважитися на проведення масової мобілізації, щоб заповнити дефіцит особового складу в армії. Однак джерела з росії розповіли виданню, що путін категорично проти такого варіанту; це означатиме публічне визнання війни, чого в Кремлі всіма силами намагаються уникати.

Зараз росія, після провалу перших етапів кампанії, замість окупації Києва і всієї України зосередила зусилля на Донбасі. Однак навіть там її просування дуже повільне і здебільшого, воно має обмежений успіх тільки в районі Луганської області, тоді як в Донецькій області вперлося і буксує.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *