Політична партія “Європейська солідарність” підтримала чинного мера Києва, голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимира Кличка на виборах мера столиці, які заплановані на 25 жовтня. Сам же мер Києва в своєму Фейсбук прокоментував подібну заяву і відзначив, що в жодні переговори ні з ким не вступав.

В повідомленні партії йдеться наступне:

“Ми підтримуємо чинного міського голову, який реалізував політичний курс п’ятого Президента України (Петра Порошенка)”, – цитуються в повідомленні слова голови Київської міської організації партії Володимира Прокопіва на конференції парторганізації.

Він додав, що саме команда Порошенко висунула Кличка на посаду мера у 2015 році.

При цьому Прокопів закликав на виборах в Київраду підтримати список “євросолідарності”, тоді як Кличко підтримує список своєї партії УДАР.

Прокопів додав, що мета “євросолідарності” не допустити змін у законі “Про столицю”, які просуває партія “Слуга народу” і концентрації влади в одних руках.

У свою чергу сам мер Києва Віталій Кличко відхрестився від подібного розвитку подій. Про це мер Києва заявив в середу в Facebook.

“Сьогодні дізнався про підтримку моєї кандидатури на посаду мера Києва деякими іншими політичними силами. Розумію, що багато партій сьогодні хочуть, щоб Кличко був їх мером.

Я знову чітко скажу всім: я і буду мером тільки киян. І завжди був відповідальним тільки перед киянами. Адже саме вони довірили мені втілювати зміни в Києві, вибравши мером столиці.

Я вдячний за підтримку кожному жителю нашого міста “, – сказав Кличко.

Він подякував за підтримку і нагадав, що партія Удар йде на вибори самостійно.

«Ми не торгуємо! Будь-яке об’єднання можливе лише навколо інтересів киян. Ми працюємо з киянами і для киян», – додав чинний мер.

У телеграм-каналі Klymenko Time також відреагували на відеозвернення чинного мера столиці.

Кличко повторно послав Порошенко. Після того, як сьогодні політсила екс-президента підтримала кандидатуру чинного мера, він записав відеозвернення, де повністю відмежувався від Порошенка. Хоч Петра, хоч Марини. З особливим акцентом (мабуть, як попросили піарники) відрубав:

Швидше за все, якусь таку реакцію Порошенко і очікував. Для нього головне – завести своїх до Київради. А там вони, повторимося, в потрібний момент домовляться. На одному Майдані стояли, так би мовити.