Кінець vlйнu в Україні: у Зеленського попередили про гарні події

Перший Саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії

15–16 червня на виконання січневої домовленості між Президентом України Володимиром Зеленським і Президенткою Швейцарії Віолою Амхерд відбудеться перший Саміт миру для України. Місцем його проведення сторони обрали Бюргеншток, розташований неподалік швейцарського міста Люцерн. Про це йдеться на сайті Президента.

Організація Саміту є результатом скоординованих зусиль української та швейцарської сторін. У ньому візьмуть участь лідери країн та голови урядів з усіх континентів. Засади роботи цього заходу було вироблено та погоджено під час низки міжнародних зустрічей радників із національної безпеки, ініційованих Офісом Президента для опрацювання Української формули миру.

Саміт стане платформою для діалогу щодо шляхів досягнення всеохопного, справедливого й тривалого миру для України згідно зі Статутом ООН та нормами міжнародного права. Повагу до цих принципів засвідчили всі запрошені до участі в заході.

Саміт присвячено розробці рамок для досягнення цієї мети, щоб стимулювати майбутній мирний процес.

Головне завдання Української формули миру – об’єднати світову спільноту навколо справедливого миру. Це умови, які світ виставить агресору.

Українську формулу миру наразі підтримали понад 80 держав світу.

Захід і Глобальний Південь разом.

“Росія робить зусилля, щоб зірвати саміт. Ми знаємо про всі плани ворога. В нього не вийде.” – пише Андрій Єрмак у себе на сторінці в соціальній мережі.

Якщо весь світ об’єднається навколо української Формули миру, путін більше не зможе прикривати своєю брехнею подальше продовження війни. А світ отримає платформу та інструмент до вирішення конфліктів.

Нагадаю, раніше Кулеба говорив, що можливо ця конференція дасть початок переговорному процесу з рф на вигідних умовах.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *